• onze waardering

Lekker Fred - Freddy Tratlehner RECENSIE

Recensie: Lekker Fred - Freddy Tratlehner

Naast een muzikant blijkt Freddy Tratlehner ook nog eens een goede kok te zijn en gelukkig houdt hij ook dit talent niet alleen voor zichzelf. In Lekker Fred toont hij zijn lekkerste recepten en neemt hij hobbykoks mee naar alle hoeken van de wereld.

Hapjes, sauzen, pasta’s, desserts, gebak,... je vindt het allemaal terug in dit mooie boek onder begeleiding van leuke anekdotes en prachtige foto’s. Duik in de keuken met Lekker Fred en geniet van de heerlijke gerechten die je er in terugvindt.

Dat Freddy Tratlehner een passie voor koken heeft wisten we al langer. Op zijn Instagram zijn namelijk verschillende kookvideo’s te vinden waarin hij zich helemaal uitleeft. Dat hij nu ook zijn lekkerste recepten verzamelde in Lekker Fred was een erg aangename verrassing. 

Het boek is qua vormgeving en foto’s een beetje kitcherig en vaak ook echt over the top. Dit past perfect bij Freddy Tratlehner en geeft het boek ook een grappig kantje, net zoals de anekdotes die er in te vinden zijn, deze laten je tijdens het koken vaak hardop lachen.

Het belangrijkste in Lekker Fred zijn natuurlijk de recepten en hoewel ze vaak omschreven zijn op een bepaalde manier waardoor het lijkt alsof het maar wat geëxperimenteer en gerommel is, weet Freddy bijzonder goed wat hij doet. Zijn gerechten zien er stuk voor stuk even lekker uit en laten je watertanden tijdens het doorbladeren van het boek.

Ik heb kortgeleden ontdekt dat ik paddenstoelen erg lekker blijk te vinden dus toen ik het recept voor paddenstoelen risotto tegenkwam, was de keuze voor het avondeten dan ook snel gemaakt. En aangezien warme appeltaart perfect past bij de herfst besloot ik de appelentaart te maken als dessert.

 

Paddenstoelen risotto

Zowel paddenstoelen als risotto maakte ik nog maar een enkele keer klaar dus dit recept was meteen een heuse uitdaging voor mij. Gelukkig beschrijft Freddy Tratlehner zijn ingrediënten en werkwijze tot in detail dus als je de stapjes flink volgt, kan het recept bijna onmogelijk mislukken.

Hoewel ik tijdens het koken vaak niet veel goede hoop had, bleek alles volledig goed te komen en viel het heel erg in de smaak. De risotto was heerlijk smeuïg en de verschillende soorten paddenstoelen zorgen voor een lekkere smaak. Dit gerecht komt zonder twijfel nog veel vaker bij ons op tafel. Ik zou zelfs durven zeggen dat het één van mijn favorieten is van dit moment.

 

Appelentaart

Bij herfstweer hoort warme appeltaart dus het was het perfecte moment om dit recept uit te testen. Bij dit recept staat geen duidelijke foto van het eindresultaat dus ik was in het begin wel wat huiverig. Maar eigenlijk spreekt de tekst voor zich en weet je perfect wat te doen en hoe de taart er uit moet zien aan de hand van de beschrijving.

Deze “appelentaart” is niet een van de eenvoudigste soorten appeltaart maar behoort wel tot de mooiste en lekkerste soort. De latjes op de taart zorgen voor een nostalgisch effect en de kruiden in de appelvulling zorgen ervoor dat je hele huis naar herfst en gezelligheid ruikt.

Hoewel ik tijdens het bakken van deze taart meermaals gevloekt heb omdat ik dacht dat hij zou mislukken, kwam hij verrassend mooi uit de oven en bleek hij gelukkig ook nog eens heerlijk te smaken. Ook dit recept is dus zonder twijfel een aanrader.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Zowel de tekst, de vormgeving en de recepten zijn perfect en ik heb er helemaal niets op aan te merken. Zodra je Lekker Fred in je handen neemt krijg je zin om te koken en de lekkere resultaten geven je alleen maar meer zin om het boek vaker te gebruiken. Freddy Trathlener heeft een ereplaats verdient op ons boekenschap in de keuken!

Recensie: Lekker Fred - Freddy Tratlehner

Lekker Fred

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Schreeuwend van de jeuk liep ik terug naar huis over de Oostenrijkse zoutvlaktes. Ik moet een jaar of zes zijn geweest toen ik na anderhalf uur lopen eindelijk huilend thuiskwam. Ik was aan 't spelen in de bos en was meerdere malen geprikt door de Reuzelmug. Door de bulten gloeide m'n hele rug als een kaassoufflé! Vlug pakte mijn moeder een blok boter en smeerde een dikke laag van het smeerbare goud over mijn kapot geprikte lichaampje. Al snel nam de jeuk af en kwam ik weer een beetje bij zinnen. Zonder dat blok boter was ik hier misschien wel nooit geweest en had ik dit boek vol helende recepten nooit kunnen schrijven!

  En dat zijn het, helende recepten. Niet alleen voor het lichaam, maar bovenal voor de ziel. Want zeg nou zelf, wat werkt er beter dan na een lange dag zwoegen in de kaasmijnen thuiskomen en genieten van een heerlijk bord verse pasta met paramagiano? Een grote hap paddestoeljenrisotto en u waant zich in een herfstig bos vol dansende dieren. Effe toch proberen nou eindelijk eens onder de honderd kilo te komen? Een heerlijke fitkech curry, zonder calorieën, waardig voor welke yogaknot dan ook!

  Kortom, een boek voor jou. De moderne mens, de klassieke mens, hij die zich eens wil uitsloven voor zijn vriendinnen, zij die zichzelf eens lekker wil verwennen. Ga mee op zoektocht naar je culinaire zelf. Thuiskomen was nog nooit zo lekker.

  Fred.

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen