• onze waardering

De geest in de rivier - Carrie Jones en Steven E. Wedel RECENSIE

Recensie: De geest in de rivier - Carrie Jones en Steven E. Wedel

De Nederlandse vertaling van het boek After Obsession verscheen onlangs bij uitgeverij Dutch Venture Publishing onder de titel De geest in de rivier. Het schrijversduo Carrie Jones en Steven E. Wedel hebben hun handen ineen geslagen om samen een YA-roman neer te zetten dat volgens de flaptekst spannend, romantisch en huiveringwekkend is.

De geest in de rivier vertelt het verhaal over de jongeren Amy en Alan. Amy ziet al haar hele leven visioenen die uiteindelijk allemaal uitkomen, dus ook het visioen waarin ze de vader van haar beste vriendin Courtney ziet sterven. Ondertussen merkt ze dat in haar woonplaats Maine steeds meer mysterieuze dingen gebeuren. Samen met Alan, die naar Maine is verhuisd om zijn tante en haar dochter Courtney bij te staan, besluit ze te onderzoeken wat er precies aan de hand is in Maine.

Hoewel het boek enkele horrorelementen bevat, zijn deze ook weer niet zo extreem dat het verhaal te eng wordt. Spannend is het verhaal zeker. Als lezer wil je namelijk telkens verder blijven lezen. De auteurs Carrie Jones en Steven E. Wedel weten de aandacht van de lezer vanaf de eerste bladzijde te trekken en ervoor te zorgen dat de lezer geboeid blijft tot aan de laatste bladzijde.

Dat het lastig is om te stoppen met lezen, heeft deels ook te maken met de fijne schrijfstijl van Carrie Jones en Steven E. Wedel. Ze schrijven erg beeldend, waardoor je een goede voorstelling kunt maken van de gebeurtenissen in het verhaal. Ook het feit dat de auteurs de omvang van de zinnen beperkt hebben gehouden, draagt bij aan de vlotheid en leesbaarheid van het verhaal.

Helaas kon De geest in de rivier niet op alle fronten punten scoren. De hoofdpersonages in dit boek missen wat diepgang, waardoor het lastig is om als lezer een band met deze personages te krijgen en met ze mee te leven. Een betere uitwerking van de ontwikkeling van deze personages had het verhaal zeker naar een hoger niveau getild.

Afgezien van het ene minpunt omtrent de personages is De geest in de rivier zeker een aanrader voor liefhebbers van romans met een vleugje horror en veel spanning. Dankzij de interessante verhaallijn en de fijne schrijfstijl van de auteurs heb je dit boek binnen korte tijd uitgelezen!

Recensie: De geest in de rivier - Carrie Jones en Steven E. Wedel

De geest in de rivier

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Amy ziet al haar hele leven visioenen. Soms van dingen die ze wil weten. Soms van dingen die gruwelijk zijn, zoals de dood van de vader van haar beste vriendin Courtney. Eén ding hebben de visioenen echter met elkaar gemeen: ze komen allemaal uit. Zonder uitzondering.

    Alan verhuist met zijn moeder naar Maine om zijn tante te steunen, die net weduwe is geworden. Zijn nichtje Courtney lijdt onder de verdrinkingsdood van haar vader en gelooft nog steeds dat hij weer zal opduiken. Ze denkt zelfs dat zijn geest bij hen is. Maar Alan heeft door zijn Navajo-achtergrond de nodige ervaring met geesten en voelt dat er iets niet klopt in huis.

    Courtney heeft iets opgeroepen uit de rivier. Iets dat beter onder water had kunnen blijven.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen