• onze waardering

Droomplek - Reina Crispijn RECENSIE

Recensie: Droomplek - Reina Crispijn

Nadat Katja Petterson op een feestje Ewald Illy ontmoet, laat de man haar niet meer met rust. Ewald is van mening dat Katja en hij voorbestemd zijn voor elkaar en hij is vastbesloten om Katja hiervan te overtuigen. Ten einde raad besluit Katja daarom voor hem te vluchten naar Schiermonnikoog. Eenmaal onderweg besluit ze haar bestemming te wijzigen naar Trellingerland. Deze keuze pakt beter voor haar uit dan ze ooit had kunnen verwachten, totdat Ewald haar weer op het spoor is.

Droomplek bevat twee verschillende verhalen, namelijk een verhaal over een stalker en een verhaal over een vlucht naar een prachtige locatie waar de liefde op de loer ligt. Hoewel deze verhalen door elkaar heen lopen, is het Reina Crispijn gelukt om op verschillende plaatsen in het boek de nadruk op de verschillende verhalen te leggen. Voor de ontknoping worden de twee verhalen tot elkaar gebracht. De combinatie van de verhalen zorgt ervoor dat de lezer het beste van deze twee verhalen meekrijgt. Toch moet gezegd worde dat Droomplek geen thriller is, maar eerder een roman met een spannend randje.

Verder is Droomplek met veel vaart geschreven, zonder opvulling of opsmuk. Dit is vooral te merken aan de tijdsprongen in het boek. Hiermee wordt de situatie en het leven van Katja geschetst, maar komt Reina Crispijn al snel bij de essentie van het verhaal. De lezer krijgt alleen de relevante delen van het verhaal mee en de lezer blijft continu geboeid. De tijdsprongen kunnen er echter tegelijk voor zorgen dat de lezer het gevoel krijgt dat het verhaal te snel voorbij gaat en dat er hier en daar wat context mist. De tijdsprongen zorgen er namelijk voor dat de lezer Katja en de andere personages niet echt leert kennen en maar slechts de hoofdlijnen van Katja’s leven meekrijgt. Dit is jammer, aangezien het daardoor lastig is om je te identificeren met Katja.

Het fictieve schiereiland Trellingerland kwam al eerder voor in de roman Eilandliefde van Reina Crispijn, waardoor voor de lezers van dat boek een aantal dingen herkenbaar zijn. Ook keren er een aantal personages uit de eerdere roman terug. Reina Crispijn beschrijft het eiland Trellingerland op zo een prachtige manier dat iedereen er van droomt om er naartoe te gaan. Door de prachtige wereld die wordt geschetst, kan de lezer heerlijk bij het boek wegdromen en zich in een andere wereld wanen.

Droomplek is een prachtige roman met een spannend randje waarin meerdere verhalen in één verhaal worden gemengd. Een ideaal boek om lekker bij weg te dromen, zonder moeilijke verhaallijnen of onnodige informatie.

Recensie: Droomplek - Reina Crispijn

Droomplek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Door omstandigheden moet Katja even helemaal weg van alles en vooral: van iedereen



    Op de vlucht voor een engerd die alles uit de kast trekt om haar te versieren besluit hoofdpersoon Katja in "Droomplek' van Reina Crispijn de feestdagen door te brengen op Schiermonnikoog. Onderweg hoort ze van het eiland Trellingerland. Dát moet pas een goede plek zijn. Ze verandert haar reisdoel, en door deze ene keuze verandert haar hele leven. "Droomplek' is een zelfstandig te lezen roman met nieuwe personages die je terugvoert naar de door Reina Crispijn bedachte droomplek Trellingerland, die al eerder voorkwam in haar roman "Eilandliefde'.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen