• onze waardering

In het hol van de wolf - Anna Starobinets RECENSIE

Recensie: In het hol van de wolf - Anna Starobinets

In In het hol van de wolf neemt de schrijver ons mee naar het Verre Bos. Daar werd een misdaad gepleegd. Meneer Haas werd vermoord. Das, de politiechef die het liefst met winterslaap zou gaan, staat voor een raadsel. Hoewel alles erop wijst dat Wolf de moord heeft gepleegd, is er een getuige die beweert iemand anders te hebben gezien op de plaats van de misdaad. Samen met Daskat, de jonge ambitieuze politieagent, gaat Das op zoek naar de waarheid.

Het kinderboek In het hol van de wolf is een Beestachtige Dierendetective van auteur Anna Starobinets. Het boek in onderverdeeld in zestien korte hoofdstukken. Ieder hoofdstuk heeft een tussentitel die doet vermoeden wat er in het hoofdstuk staat te gebeuren. Zo kreeg hoofdstuk zes de titel ‘Waarin een getuige iets weet’. Hierdoor word je getriggerd om verder te lezen. Met de grote misdaad die moet opgelost worden, is ook de spanning verzekerd in deze roman. De auteur laat de gebeurtenissen vlot op elkaar volgen waardoor de spanning snel opbouwt en het verhaal leest als een trein.

In het hol van de wolf wordt aangeraden aan 10- tot 12-jarigen. Dit lijkt mij een goede leeftijdsinschatting. Anna Starobinets gebruikt af en toe woorden die mogelijks wat extra uitleg nodig hebben, zoals ‘smartlappen’ of ‘associaties’. Hoewel het hier een kinderboek betreft, gebruikt de auteur geen te eenvoudige zinnen. Door de korte hoofdstukken en de beschrijvende schrijfstijl is het boek ook geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen.

Het onderwerp van de roman In het hol van de wolf, een moord, zal zeker tot de verbeelding spreken van de jeugdige lezers. De misdaad speelt zich weliswaar af in de dierenwereld maar het politieonderzoek wordt gevoerd zoals dit gevoerd zou worden in de echte wereld. Coyote Yota wordt zelfs onderworpen aan een psychologisch onderzoek waarna dokter Muis een daderprofiel opmaakt. Dit maakt het detectiveverhaal allesbehalve kinds. Ondanks het serieuze onderwerp zitten er ook veel grappige fragmenten in het boek.

De tekst wordt ondersteund door illustraties aan de hand van Marie Muravski. Het zijn prenten in donkere kleurtinten die je verbeelding aanwakkeren. 

In het hol van de wolf is een vlot geschreven, spannend en amusant verhaal. Na het lezen van dit boek zal je zeker op zoek gaan naar de andere Beestachtige Dierendetective van auteur Anna Staro.

Recensie: In het hol van de wolf - Anna Starobinets

In het hol van de wolf

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Daskat is een jonge ambitieuze politieagent in het Verre Bos, waar dieren zo beschaafd zijn dat ze elkaar niet opeten. Das, zijn oude en tragere chef, zou het liefst met winterslaap gaan. Maar eerst moeten ze de moord op Haas oplossen. Het lijkt overduidelijk dat Wolf alweer de dader is! Alle sporen leiden naar hem én hij was op de plaats van de misdaad. Maar als Muis een daderprofiel tekent op basis van getuigenissen, komt er een heel ander dier tevoorschijn. Een onschuldig uitziend dier met zachte oren…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen