• onze waardering

Welterusten - Kim Jones RECENSIE

Recensie: Welterusten - Kim Jones

In Welterusten bespreekt Kim Jones verschillende oorzaken waardoor mensen last kunnen hebben van slapeloosheid. Ook geeft ze uitleg over hoe het komt dat mensen soms slecht slapen en - het meest belangrijke voor de lezer van dit boek - hoe je slapeloosheid kunt aanpakken en voorkomen. 

De ondertitel van Welterusten is ´222 manieren om goed te slapen´. Het is natuurlijk onmogelijk om baat te hebben bij ál deze tips, maar dat geeft niet. Er staan er zo veel in, dat er heus wel iets bij staat waar je iets aan hebt. Je kunt bijvoorbeeld ook bepaalde delen overslaan, als die geen betrekking hebben op jouzelf. Welterusten is onderverdeeld in de verschillende onderdelen, zoals: voor het slapengaan, tips om te ontspannen, tips voor de slaapkamer, maar ook tips voor je voeding en je lichaam. Dit kan namelijk ook heel veel invloed hebben op je slaap en je dag- en nachtritme. Hierdoor staat er voor iedereen wel iets in wat nuttig kan zijn, en dat is fijn. Slecht slapen is namelijk heel naar, en kan op lange termijn vervelende gevolgen voor je dagelijks leven hebben.

Veel van de tips die Jones in Welterusten geeft zijn wetenschappelijk onderbouwd. Ze verwijst naar onderzoeken, statistieken en de uitkomst van experimenten die gedaan zijn. Het enige nadeel hieraan is dat het soms wat overbodig aanvoelt om al deze onderzoeken te lezen. Aan de andere kant kun je naar aanleiding van haar korte stukjes over deze onderzoeken misschien geïnteresseerd raken en de betreffende informatie opzoeken. Dit is vooral handig wanneer het over een onderwerp gaat wat op jou van toepassing is. De tips gaan niet alleen over inslapen, maar ook over doorslapen, wat voor sommige mensen ook een groot probleem is. Welterusten pakt dus veel problemen rond slapen aan, wat fijn is voor de lezer die op zoek is naar antwoorden.

Omdat het boekje zoveel tips bevat, zijn het relatief korte stukjes om te lezen. Dit is voordelig, omdat je dan voor je naar bed gaat een paar stukjes kunt lezen, en deze eventueel meteen toe kunt passen. Sommige tips zijn erg simpel en misschien al wel bekend bij degene met slaapproblemen, maar er staan ook manieren in die veel minder bekend zijn. Hierdoor is de kans dat er iets instaat wat je zal helpen, extra groot.

Welterusten van Kim Jones is een echte aanrader voor iedereen die wel eens met slapeloosheid te maken heeft (gehad). Je zult versteld staan van de (kleine) tips die je uiteindelijk kunnen helpen je nachten beter door te komen!

Recensie: Welterusten - Kim Jones

Welterusten. 222 manieren om goed te slapen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor iedereen die last heeft van een slechte nachtrust: Kim Jones' Welterusten. 222 manieren om goed te slapen biedt de oplossing.
  Uit onderzoek blijkt dat een derde van de bevolking de meeste nachten niet genoeg slaap krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat we overdag moe of geïrriteerd zijn, maar het kan ook leiden tot hartproblemen, een te hoge bloeddruk en depressie.
  Maar geen paniek: dit wetenschappelijk onderbouwde boek zit bomvol handige tips en tricks. Allerlei dingen kunnen je helpen om beter te slapen: van je voeten opwarmen tot meer tijd buiten doorbrengen. Na het lezen van dit boek val je snel in slaap – en blijf je doorslapen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen