• onze waardering

Molly & ik - Colin Butcher RECENSIE

Recensie: Molly & ik - Colin Butcher

Wanneer Colin Butcher een dierendetectivebureau begint, realiseert hij zich al snel dat hij een speurhond nodig heeft. Dat blijkt echter nog niet zo makkelijk geregeld te zijn. Veel mensen vinden het een idee zonder kans van slagen en willen hem niet helpen, maar uiteindelijk vindt Colin zijn maatje in herplaatser Molly. Molly is een werk gefokte Cocker Spaniël met precies de juiste eigenschappen voor een speurhond. Met behulp van het team van Medical Detection Dog, ontwikkelt zij zich al gauw tot een volleerde kattenspeurder. Dankzij haar worden vele katten, maar ook honden en zelfs een schildpad, gevonden en herenigd met hun baasje.

Molly & ik begint direct met actie: in hoofdstuk één lees je over Molly’s eerste officiële speuropdracht. En dat is een slimme keuze, want hierdoor word je vanaf het begin in het boek meegesleept. Na dit hoofdstuk wordt er wat over Colins en Molly’s achtergrond verteld. Je leest over Colins werk bij de politie, hoe hij en Molly bij elkaar komen, en over Molly’s opleiding. Hierdoor leer je hen beide beter kennen en raak je verder geïnvesteerd in het verhaal.

Daarna gaat het boek verder in chronologische volgorde en je leest over de avonturen die Molly en Colin beleven, waaronder verschillende speuropdrachten. Bij elke opdracht schrijft Colin Butcher kort wat over de vermiste dieren en hun eigenaren, waardoor voelt alsof je elk van hen een beetje leert kennen. Dat maakt dat je je ook in hen goed kan inleven. Het is ontroerend om te lezen over het verdriet van de baasjes en hun blijdschap wanneer hun dier gevonden wordt.

Ook mooi om te lezen is de band die langzaam ontwikkeld tussen Colins vriendin Sarah en de ondeugende Cocker Spaniël. Sarah is in eerste instantie wat afstandelijk, maar uiteindelijk sluit ook zij Molly in haar hart.

De avonturen van Molly & Colin zijn hartverwarmend en het is bijzonder om te lezen hoe Molly haar werk doet en de vermiste dieren vindt en weer met hun baasje herenigd. Je sluit haar ongetwijfeld in je hart. Maar niet alles is koek en ei... Zo wordt Molly gebeten door een adder, wordt niet elk vermist dier teruggevonden, en worden dieren soms zwaar verzwakt of overleden teruggevonden. Hoewel het een positief boek is, is het hierdoor wel een realistisch boek. Niet alleen de leuke ervaringen worden verteld, maar ook de minder leuke dingen.

Colin Butcher heeft een fijne schrijfstijl. Hij is open en schrijft met de nodige humor. Halverwege Molly & ik vind je een paar kleurenfoto’s van de avonturen van het speurduo. Dat is een leuke toevoeging op de verhalen.

Molly & ik is een prachtig en hartverwarmend boek. De schrijfstijl en openheid van Colin Butcher maken dat je al gauw verdiept bent in het boek en je regelmatig met een lach op je gezicht zit te lezen om een mooie hereniging tussen baasje en dier, of één van Molly’s uitspattingen. Door de manier van schrijven leer je zowel Colin als Molly goed kennen en is het makkelijk om je in te leven in het speurduo. Hondenliefhebbers zullen absoluut van dit boek genieten, maar ook mensen die niet zoveel met honden hebben, zou ik Molly & ik aanraden!

Recensie: Molly & ik - Colin Butcher

Molly & ik

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Toen oud-politieagent Colin Butcher zijn eigen dierendetectivebureau begon om vermiste en gestolen huisdieren op te sporen, besefte hij al snel dat hij een partner nodig had. En toen zag hij Molly, een onbeminde, ongewenste cocker spaniel, op de website van een dierenopvang. Ze smolt Colins hart met haar intelligentie en charisma en het paar was meteen onafscheidelijk.
    Met Colins recherche-ervaring en Molly's intelligentie, volharding en reukvermogen vormden ze het ultieme duo, en al snel losten ze door het hele land zaken op.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen