• onze waardering

De glimlach van een kind - David de Kock & Arjan Vergeer RECENSIE

Recensie: De glimlach van een kind - David de Kock & Arjan Vergeer

David de Kock en Arjan Vergeer hebben met hun organisatie 365 dagen succesvol een groot geluk imperium opgezet. Bekend op YouTube, bekend van hun boeken en seminars en nu ook op de markt met een boek over geluk creëren in de opvoeding. De twee mannen hebben een missie om Nederland het gelukkigste land ter wereld te maken. Met De Glimlach van een Kind proberen ze daar aan bij te dragen. Door juist in die belangrijke periode, het opgroeien, aan de belangrijkste personen in dat vroege leven, de ouders, een aantal waardevolle tips en trucs aan te leren. Kinderen dat aanbieden, waardoor ze om kunnen gaan met tegenslagen, met emoties, met negatieve gedachten. Kinderen het besef geven dat er van ze gehouden wordt, dat ze zichzelf kunnen laten lachen, dat alles zou wel eens de weg naar geluk kunnen zijn.

De Glimlach van een Kind bestaat uit 52 gelukslessen, zoals ze worden genoemd door De Kock en Vergeer. Maar wie kritisch kijkt naar de inhoud van de lessen ziet dat er veel effectieve behandelingsstrategieën worden toegepast, verpakt in een vrolijk jasje. Er zijn creatieve opdrachten gericht op een zelfbeeld, die later worden aangevuld met het aanleren van waardevolle positieve affirmaties. Er zijn opdrachten gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie, waarbij bijvoorbeeld het waarheidsgehalte van negatieve gedachten wordt getoetst. Het boek staat vol met waardevolle lessen voor ouders om krachtige vaardigheden aan te leren, maar die minstens zo waardevol zijn voor het gezinssysteem. Met elkaar terugkijken op de dag en de aandacht focussen op de mooie momenten is een krachtige manier om het positieve opvallender te maken. Door ook ruimte te bieden aan de minder goede momenten van de dag wordt de weerbaarheid vergroot. Deze geluksles hebben we ook bij ons thuis ingevoerd. Waar het in eerst instantie wat twijfelachtig verliep, werd het langzaam een mooie gewoonte in ons huishouden. Omdat iedere les zo ongeveer een week beslaat, is de gebruiker wel een tijdje zoet met dit boek. Dat is mooi, want zo kan gedurende een langere periode inspiratie worden opgedaan. Niet iedere les zal iedereen aanspreken, maar door juist af en toe eens wat anders dan anders te proberen kan dat verrassende momenten opleveren.

Je hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn

De glimlach van een kind is een inspirerend familieboek dat vol staat met leuke ideeën om het gezinsleven te verrijken. Daarnaast worden de kinderen in het gezin waardevolle vaardigheden aangeleerd die nuttig zijn voor het verdere leven. Een aanwinst binnen ieder gezin.

Recensie: De glimlach van een kind - David de Kock & Arjan Vergeer

De glimlach van een kind

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elke ouder wil hetzelfde: gelukkige kinderen. Maar nergens leer je hoe je dat voor elkaar krijgt. Het is vallen en opstaan. Als opvoeder zit je soms met je handen in het haar: het zou zo fijn zijn als je het ergens kunt afkijken.

  Gelukkig kan dat nu. David en Arjan vertaalden hun bewezen methode voor een gelukkig leven op veler verzoek naar de wereld van basisschoolkinderen. In praktische, prikkelende en vooral hele leuke oefeningen ga je aan de slag. Je voelt meteen het verschil.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen