• onze waardering

Aaf en het brievenmysterie - Nienke Berends RECENSIE

Recensie: Aaf en het brievenmysterie - Nienke Berends

Aaf en het brievenmysterie is een prachtig boek geschreven door Nienke Berends. Je volgt het verhaal van Aaf. Een meisje dat samen met haar vriend Tom een stapel oude brieven vindt. Al snel ontdekken ze een heel romantisch maar ook tragisch verhaal dat zich dichter bij hen heeft afgespeeld dan ze in eerste instantie beseffen. Maar wat Aaf en Tom allemaal doen mag eigenlijk helemaal niet…

Aaf en het brievenmysterie is direct al heel spannend. Je leest namelijk al vrij snel dat Aaf en Tom de brieven ontdekken. Dit zorgt ervoor dat er vaart in het verhaal zit en dat je als lezer direct door het verhaal gegrepen wordt. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Dat is wat mij betreft ook de leeftijd waarop dit boek geschikt is om voor te lezen. Voor jonge kinderen zal het verhaal te lastig zijn. Wat ik erg mooi vind is dat er ook veel aandacht besteed is aan de gevoelens die je op deze leeftijd kunt hebben. Aaf en Tom vinden elkaar eigenlijk leuker dan ze durven toegeven. Er zullen ook veel kinderen kampen met deze gevoelens en door dit boek kunnen ze leren hoe zij hier mee om moeten gaan. Wat daarnaast erg sterk is aan Aaf en het brievenmysterie is dat het is geschreven in de tegenwoordige tijd. Dit spreekt veel kinderen aan en maakt dat zij zich helemaal in het verhaal kunnen inleven.

Er zitten veel spannende delen in dit boek en vaak eindigden de hoofdstukken met een spannend deel. Hierdoor wil je als lezer verder lezen om te ontdekken wat Aaf en Tom in het volgende hoofdstuk te weten zullen komen. Ook zie je af en toe een illustratie in dit boek. Deze geven niet alleen de personages van het boek mooi weer, maar ook de omgeving. 

Wel moet ik zeggen dat ik het verhaal af en toe wat ongeloofwaardig vond overkomen. Nadat Tom en Aaf de brieven ontdekken, willen ze namelijk op zoek naar de schrijvers hiervan. Tijdens deze zoektocht gebeuren er weleens wat dingen die in mijn ogen lastig voor te stellen zijn. 

Concluderend heeft Nienke Berends met Aaf en het brievenmysterie een prachtig, ontroerend verhaal geschreven. Een verhaal waar de vaart in zit en wat daardoor prettig leest, maar wat soms wat ongeloofwaardig is. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar waar zij ook nog iets van leren met betrekking tot gevoelens.

Recensie: Aaf en het brievenmysterie - Nienke Berends

Aaf en het brievenmysterie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Aaf vindt bij toeval een stapel weggegooide oude brieven bij het vuilnis. Van wie zouden die brieven zijn? En wat zou erin staan? Samen met haar beste vriend Tom gaat Aaf op onderzoek uit. Ze duiken in een bijzondere geschiedenis: het verborgen en geheimzinnige liefdesverhaal van iemand die ze maar al te goed kennen. Stiekem pluizen Aaf en Tom de hele kwestie tot op de bodem uit. Ze doen dingen die misschien niet helemaal mogen, maar ze hebben de beste bedoelingen. Uiteindelijk brengen de twee vrienden verleden en heden weer bij elkaar.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen