• onze waardering

De dr. Ludidi Vastenmethode - Samefko Ludidi RECENSIE

Recensie: De dr. Ludidi Vastenmethode – Samefko Ludidi

In De dr. Ludidi Vastenmethode geeft voedingswetenschapper Samefko Ludidi uitleg bij de intermittent fasting methode die hij ontwikkelde. Ongeacht je doel, afvallen, gezonder leven of je sportprestaties verbeteren, iedereen kan onderbroken vasten toepassen op zijn leven. Dit wil Samefko Ludidi dan ook duidelijk maken met dit boek. Daarnaast laat hij zien hoe ons huidig eetpatroon tot stand is gekomen en waarom we het niet evident vinden om een gezonde levensstijl aan te houden.

Vandaag bestaat de top 10 van bestsellers non-fictie voor minstens de helft uit kookboeken en boeken over voeding. Net als deze boeken wil Samefko Ludidi geen dieet aanprijzen maar een verandering in je levensstijl teweegbrengen. Hoewel De dr. Ludidi Vastenmethode enkele recepten aanbiedt, is het echter niet te vergelijken met de andere doorsnee kookboeken. De uitleg in dit boek is zodanig grondig dat je het kan omschrijven als een echt naslagwerk.

De dr. Ludidi Vastenmethode is opgedeeld in drie grote delen. Deel 1 en 2 geven je inzicht in de evolutie die onze voedingsgewoontes in de loop van de jaren hebben ondergaan en in de werking van ons lichaam. De bij tijden technische uitleg probeert de auteur inzichtelijker te maken door veel voorbeelden en praktijkervaringen te gebruiken. Ook wanneer de auteur abstracte begrippen gebruikt zoals ‘stofwisselingsflexibiliteit’ krijgen deze een extra woordje uitleg.

Na de twee theoretische delen beland je bij het praktische gedeelte, deel 3. Samefko Ludidi geeft in het begin van zijn boek zelf aan dat je even goed onmiddellijk naar deel 3 kan springen. Dit kan een tip zijn voor de lezers die de eerste twee delen te droog vinden. Start met de praktijk en gaandeweg zal je teruggrijpen naar hoofdstukken uit deel 1 en 2 om beter te begrijpen waarom je het doet.

De auteur hecht (terecht) veel belang aan het leren kennen van je eigen lichaam. Aan de hand van vragenlijsten bepaal je welke persona je bent. Vervolgens kan je dan het vastenprotocol kiezen dat van toepassing is op jouw persona. De dr. Ludidi Vastenmethode biedt veel houvast om de methode in de praktijk toe te passen. Aan de hand van voedingsschema’s, enkele voorbeeldrecepten, vragenlijsten, gezondheids- en gewichtsgrafieken wil de auteur het gemakkelijker maken om je vooruitgang te meten. De tips rond bewegen en het hoofdstuk ‘Vasten: feiten en fabels’ maken dit naslagwerk compleet.

De dr. Ludidi Vastenmethode is een aanrader voor eenieder die, voor om het even welke reden, grip wil krijgen op zijn of haar gezondheid zonder zich daarbij aan te veel regels te moeten houden. Je mag lekker blijven eten en het vasten kan je volledig zelf inplannen. Staat er een etentje gepland, schuif dan voor die ene keer je feeding window een uurtje op. Kortom, haalbaar en toegankelijk voor iedereen!

Recensie: De dr. Ludidi Vastenmethode – Samefko Ludidi

De dr. Ludidi Vastenmethode

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Intermittent fasting: val af, reset je lijf en krijg grip op je gezondheid.
    Hoewel vasten in eerste instantie streng klinkt, blijkt niets minder waar. Dr. Ludidi ontwikkelde een methode om intermittent fasting (onderbroken vasten) voor iedereen toegankelijk te maken. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven of je sportprestaties wilt verbeteren: onderbroken vasten kan in alle soorten en maten. De dr. Ludidi Vastenmethode laat zien dat het eigenlijk heel makkelijk is. Ook laat de jonge doctor zien hoe ons huidige eetpatroon tot stand is gekomen en waarom we het vaak lastig vinden om een gezonde leefstijl vol te houden. Hij helpt je beter te begrijpen hoe je lichaam werkt en reageert op eten en waarom je bepaalde keuzes maakt. Met onderbroken vasten krijg je grip op je gezondheid en het mooie is dat er maar weinig regels zijn. Dat het ook nog lekker kan zijn bewijzen de recepten uit het boek, die dr. Ludidi samen met chef-kok Frank van Thiel ontwikkelde. Ook jij kan het!

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen