• onze waardering

Zwijg - Mel Wallis de Vries RECENSIE

Recensie: Zwijg - Mel Wallis de Vries

Wanneer 4 vriendinnen afspreken om bij één van hun te logeren, weten ze niet dat die avond anders zal aflopen dan ze verwacht hadden.

Één van hun zal die avond niet overleven. De andere drie raken zwaar gewond en worden naar het ziekenhuis gebracht. Wat is er die avond gebeurt? En wie is de dader en wat is zijn of haar motief?

Mel Wallis de Vries heeft meerdere jeugdboeken geschreven. Met Zwijg heeft ze wederom een topthriller neergezet! Het verhaal grijpt je en laat je niet meer los. Zelfs als je het boek sluit is het verhaal niet uit je gedachten. Het is van begin tot eind adembenemend spannend.

Zwijg begint met een spannende proloog. Hierin lees je dat iemand vermoord wordt en op welke manier. Daarna lees je afwisselend het verhaal voor en na de afschuwelijke misdaad. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de vriendinnen voor de noodlottige avond en lees je meer over het politieonderzoek wat na de moord is gehouden.

De afwisseling is op een goede manier gedaan. Het heeft een duidelijke meerwaarde om bepaalde zaken die achteraf spelen, al eerder te weten.

Mel Wallis de Vries heeft een prettige schrijfstijl. Je leest vlot door het verhaal heen en krijgt een goed beeld van de karakters van de vriendinnen. De spanning wordt op een goede manier opgebouwd en de lezer wordt meerdere momenten op het verkeerde spoor gebracht. In het begin is het zelfs niet duidelijk wie van de vriendinnen het niet overleefd heeft. Dit geeft een spannende dimensie aan het verhaal en je kan zelf raden wie je denkt dat er overleden is.

Het boek is erg mooi vormgegeven. Zo zit er een mooie band om het boek met de tekst: “do not cross”. Dit geeft een boek een beladen sfeer en zo is het ook om het verhaal te lezen. De vriendinnen zwijgen over het verloop van de avond. Dit is lastig om te begrijpen, maar de angst van de meiden is duidelijk merkbaar, waardoor je met ze meeleeft.

Het politieonderzoek, verslagen uit het ziekenhuis en Whatsapp berichten, hebben een mooie kleur en lay-out. Een prachtig boek om naar te kijken!

Zwijg is een spannende jeugdthriller die je de adem beneemt. Mel Wallis de Vries heeft er weer een topper bij. Het verhaal sluit goed bij de belevingswereld van de doelgroep aan. Door haar schrijfstijl is het voor de jeugd goed te volgen en vlot te lezen. Het boek is moeilijk weg te leggen en je kijkt al uit naar het volgende leesmoment. Als je het verhaal uit hebt, blijft het nog lang in je gedachten. De afwisseling tussen het heden en verleden is op een leuke manier gedaan in Zwijg. Je krijgt beetje bij beetje de informatie om het verhaal compleet te maken. Pas op het einde is alles duidelijk en val je zowat van je stoel van dit perfect in elkaar gezette plot.

Recensie: Zwijg - Mel Wallis de Vries

Zwijg

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Fee, Alyssa, Sarah en Jamie zijn megapopulair. Maar op een avond dat ze alleen thuis zijn, ontvangt de alarmcentrale een hysterisch telefoontje: een van de vriendinnen is vermoord. De andere drie zijn meer dood dan levend, maar redden het.

    De overlevenden zijn groot nieuws: iedereen wil weten waarom zij het hebben overleefd. Moeizaam pakken de drie hun leven weer op. Tot er weer iets vreselijks gebeurt…
    Is de moordenaar terug? Hoe vaak kun je aan je lot ontsnappen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Pijn - Mel Wallis de Vries

  • Recensie: Match

Zoek in artikelen