• onze waardering

Annabelleke, stouter dan ooit - Miriam Borgermans RECENSIE

Recensie: Annabelleke, stouter dan ooit - Miriam Borgermans

In het kinderboek Annabelleke, stouter dan ooit van Miriam Borgermans gaan we voor de tweede keer op avontuur met het allerstoutste meisje ter wereld. We gaan met Annabelleke een aap vangen in Afrika. Annabelleke leert ons hoe we slijm moeten maken en we maken opnieuw kennis met de verschrikkelijke schreeuw van het kleine meisje.

Annabelleke, stouter dan ooit is het tweede boek over het allerstoutste kindje. Opnieuw heeft Miriam Borgermans een verzameling van korte, originele verhaaltjes gemaakt. De lengte van de avonturen maken het boek uitermate geschikt om uit voor te lezen. Zelf raadt de auteur het boek aan als voorleesboek voor kinderen vanaf vijf jaar en om zelf te lezen vanaf zeven jaar. Dit is een correcte leeftijdsinschatting. Miriam Borgermans doet beroep op een rijke fantasie van haar lezertjes en dit wordt misschien wat moeilijk onder de vijf jaar.

Het grappige boek is opgeleukt met illustraties van Monique van den Hout. Een kleurrijke prent van een klein meisje met roze laarsjes aan haar handen, zittend op een witte pony, siert de cover van het boek. Je krijgt spontaan zin om het open te slaan. In het boek zelf komen alle mogelijke kleuren aan bod. Annabelleke, stouter dan ooit is door alle kleuren en kinderlijke tekeningen een vrolijk boek. Een nadeel is dat het niet altijd even gemakkelijk is om de tekst te lezen. De illustraties zijn bij momenten zodanig aanwezig (bijvoorbeeld de bruine afbeelding over modder) dat je je als lezer behoorlijk moet concentreren om de tekst te lezen.

Naast de korte verhaaltjes staan er ook enkele recepten in het boek. Zo leert Annabelleke je hoe je Slobberig Snots en Slumpig Slijm maakt en hoe je een drol maakt van peperkoek. Op het einde van het kinderboek zijn er enkele pagina’s gereserveerd voor ‘Jouw eigen geheim schriftje’. Hier staan enkele opdrachtjes in voor de jonge lezer. Er is bijvoorbeeld plaats om zelf jouw droomhuis te tekenen. Dit maakt het boek interactief. Je kan eerst het verhaaltje voorlezen over Annabelleke haar droomhuis en nadien je kindje zelf zijn of haar droomhuis laten tekenen. 

Annabelleke, stouter dan ooit van Miriam Borgermans is een mooi kinderboek geschikt voor alle kindjes met een levendige verbeelding.

Recensie: Annabelleke, stouter dan ooit - Miriam Borgermans

Annabelleke stouter dan ooit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dit tweede hilarische Annabelleke-boek zit vol originele verhaaltjes en illustraties die de verbeelding van alle kinderen – dus niet alleen de stoute! – stimuleren. Om voor te lezen vanaf 5 jaar, om zelf te lezen vanaf 7 jaar.
  Annabelleke is het allerstoutste kindje ter wereld. Denk aan het allerstoutste kindje dat je kent. En daarna aan een kindje dat … nog honderd keer stouter is. Dat superstoute kindje is een braaf plumpuddinkje naast Annabelleke. Maar Annabelleke is ook wild, vrij en wonderbaarlijk.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen