• onze waardering

Winter in Schotland - Sarah Morgan RECENSIE

Recensie: Winter in Schotland - Sarah Morgan

In Winter in Schotland van Sarah Morgan wordt een gezin na lange tijd weer herenigd tijdens de feestdagen. De uiteenlopende karakters van de gezinsleden (moeder en drie dochters) zorgen voor spanningen… Hannah (de eerste zus) is een workaholic en heeft een groot geheim dat ze aan niemand wil vertellen. Beth (de tweede zus) is huismoeder maar droomt van een leven waarin ze ook weer kan gaan werken. Posy (de derde zus) woont nog steeds in de buurt van haar ouders en gaat later hun café overnemen, maar wil ze dat eigenlijk wel? Tot slot heb je Suzanne (de moeder) die hoopt op een rustige en blije kerst, waarin haar dochters dichter bij elkaar komen…

Het boek start zeer vlot. Je krijgt het verhaal verteld vanuit vier verschillende perspectieven (Hannah, Beth, Posy en Suzanne) en die overgangen zijn duidelijk aangegeven. Zo weet je steeds over wie je aan het lezen bent en is er geen verwarring mogelijk. De personages zijn overigens stuk voor stuk uniek! Ze beleven elk hun eigen verhaal, maar uiteindelijk komen alle verhaallijnen samen. Zo zijn er zeker voldoende verhaallijnen in het boek en valt er altijd wel iets te beleven. Ook maakt elk personage een geweldige groei door in het verhaal. Het is heel mooi om daarover te lezen en te zien hoe het leven van elk personage uiteindelijk in zijn plooi komt.

Winter in Schotland speelt zich af tijdens de feestdagen, en die winterse warmte is duidelijk voelbaar als je het boek aan het lezen bent. Het boek speelt zich af op verschillende plekken op de wereld, maar voornamelijk in de Schotse Hooglanden waar je nog veel ongerepte natuur kan vinden. In de winter is het daar natuurlijk erg koud en ligt er een pak sneeuw, iets waarvan iedereen droomt tijdens Kerstmis! Die gezellige sfeer komt uitstekend tot zijn recht dankzij de beschrijvingen van dit prachtige landschap en de kerstversieringen binnen in huis…

Elk personage krijgt in deze chicklit wel te maken met de liefde. Sommigen hebben hun ware liefde al gevonden, terwijl andere personages nog op zoek zijn. Sarah Morgan schuwt het niet om erotische scènes in het boek te laten voorkomen om het liefdesleven van de personages te beschrijven. Niet elke lezer is daarvoor te vinden, maar in een chicklit kan je dat natuurlijk zeker verwachten!

Soms was Winter in Schotland redelijk voorspelbaar. Al redelijk snel kan je als lezer raden waar het boek zal eindigen, maar gelukkig waren er wel nog veel verrassingen op de weg daarnaartoe. Dat einde is (zoals in veel chicklits) hartverwarmend, wat de mooie boodschap met de feestdagen nog meer versterkt! Uiteindelijk kan je het boek met een warm en voldaan gevoel dichtslaan.

Winter in Schotland van Sarah Morgan is een ontspannende chicklit die ideaal is om tijdens de feestdagen te lezen. De winterse warmte straalt van de pagina’s en geeft de lezer een heerlijk gevoel!

Recensie: Winter in Schotland - Sarah Morgan

Winter in Schotland

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen heeft ze naast hun hooggespannen verwachtingen nu ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds kort met zich meedraagt.

    Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel!

    Posy vraagt zich af of ze wel haar "beste leven' leidt, maar durft niet te veranderen uit loyaliteit voor haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren…
    In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen