• onze waardering

Het complete drakenboek - Federica Magrin  RECENSIE

Recensie: Het complete drakenboek - Federica Magrin 

Mythische wezens zoals de eenhoorn, de hippogrief, de faun en ook de draak blijven eindeloos tot de verbeelding spreken. Ze worden samengebracht in boeken vol weetjes en verhalen. Wie echter op zoek is naar een praktische gids voor toekomstige drakenjagers en -trainers stuit wellicht op Het complete drakenboek.

Federica Magrin bracht allerlei soorten draken samen in één encyclopedie. De auteur waarvan eerder al De grote monster atlas werd vertaald en die al meer dan tien jaar zelf in de uitgeverswereld werkzaam is, koos opnieuw voor een thema dat de fantasie prikkelt. Het complete drakenboek bevat een twintigtal verschillende draken. Elke drakensoort is voorzien van een bondige uitleg over zijn kenmerken, uiterlijk en gaven. Hier en daar staat er een extra opmerking in de kantlijn genoteerd. Er wordt bovendien een onderscheid gemaakt tussen Westerse draken, Oosterse draken en bijzondere draken. De taal is helder en er komen geen franjes aan te pas. Magrin heeft alles zo informatief mogelijk geformuleerd, maar met humor. De tweede helft van het boek gaat in op de anatomie van draken, geeft opvoedingstips, vertelt over hun eetgewoonten, hoe iemand aan draakrijden kan doen en geeft een aantal voorbeelden van beroemde drakenjagers. Ouders die meelezen in dit gedeelte zullen wellicht even gniffelen wanneer het gaat over omgaan met een tienerdraak (er zijn verdacht veel gelijkenissen met de doorsneepuber) of de regels voor een brave draak met hun kind doornemen (niet schreeuwen, tenzij je met iemand aan de andere kant van een ravijn praat).

Grafisch ontwerpster en illustratrice Anna Láng maakte de tekeningen voor Het complete drakenboek. De prenten zijn erg divers en de verschillende draken zijn goed van elkaar te onderscheiden. De illustraties zijn zowel spannend, boeiend als grappig. Láng heeft oog voor wat de lezers (7+) interesseert. Ze zorgt ervoor dat er bijzonder veel te zien is en heeft oog voor detail. De draken hebben alle kenmerken die in de tekst van Federica Magrin worden opgesomd, maar het beeld voegt er iets extra aan toe. Zo nu en dan lijkt ze wel inspiratie geput te hebben uit Dreamworks’ Hoe tem je een draak en draven er ook vikingen op, maar op zichzelf is het een erg leuk boek om door te bladeren en bij weg te dromen.

Het complete drakenboek sluit mooi aan bij de rijke belevingswereld van kinderen. Het stimuleert de verbeeldingskracht en moedigt wilde dromen aan. Federica Magrin en Anna Láng vormen een goed team dat een boek heeft afgeleverd dat enthousiasme uitstraalt. Het is perfect mogelijk dat kinderen na het lezen van dit boek nog slechts één ding willen: een draak als huisdier!

Recensie: Het complete drakenboek - Federica Magrin 

Het complete drakenboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als je op zoek bent naar een oersaaie drakenencyclopedie, is dit geen boek voor jou. Dit is namelijk een praktische gids voor toekomstige drakenjagers en -trainers, boordevol handige informatie waarmee je alle soorten draken die ooit hebben bestaan kunt herkennen, alles te weten komt over hun schuilplaatsen, gewoonten en favoriete eten, en leert hoe je voor deze grandioze dieren moet zorgen!

    Ben je klaar om de wonderlijke, mysterieuze en fantastische wereld van deze mythische wezens te betreden? Zet dan je angst opzij en kom binnen... de draken wachten op je!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen