• onze waardering

Blauwe maan - Lee Child RECENSIE

Recensie: Blauwe maan - Lee Child

Lee Child heeft met Blauwe maan een mooie toevoeging gemaakt op de Jack Reacher serie. In dit boek volg je het verhaal van Jack Reacher die op een dag in een bus zit en getuige is van hoe een oude man zichtbaar veel geld in zijn zak heeft. Niet alleen Jack Reacher, maar ook een andere jongen ziet dit en lijkt toe te willen happen. Jack Reacher schiet te hulp maar al snel raakt hij verwikkeld in een heel ingewikkeld spel van Oekraïeners en Albanezen die allebei een deel van de stad in hun bezit hebben.

Blauwe maan is het 24ste deel van de Jack Reacher thrillers. Ik kende de eerdere delen niet en dit is ook niet nodig. Het boek is prima te lezen zonder dat je de eerdere delen kent. Na het lezen van deze thriller ben ik fan geworden van Lee Child. Het boek is enorm spannend en steeds wanneer je als lezer denkt te weten hoe het zal aflopen, gaat het verhaal de geheel andere kant op. 

Daarnaast eindigen de hoofdstukken vaak met een cliffhanger waardoor het erg lastig is om dit boek weg te leggen. Wanneer je daarna gaat doorlezen, begint het hoofdstuk vaak met een ander deel als waar je gebleven bent. Hierdoor moet je soms als lezer wel even schakelen. 

De hoofdstukken in Blauwe maan zijn relatief kort en hierdoor lees je ongemerkt veel. 

De schrijfstijl van Lee Child vond ik persoonlijk erg prettig. Het is heel beeldend en al snel was ik erg in het boek verdiept. Wel is het zo dat Blauwe maan veel gruwelijke details bevat. Ik vond dit zelf geen probleem, maar hier moet je natuurlijk wel tegen kunnen. 

Wel moet ik toegeven dat ik Blauwe maan soms wat ongeloofwaardig vond overkomen. Sommige delen in het boek gingen de hoofdpersoon in mijn ogen wat te makkelijk af. 

Concluderend heeft Lee Child met Blauwe maan een loeispannende thriller gemaakt die je maar moeilijk kan wegleggen. Je zult zeker blijven lezen omdat je koste wat kost wilt weten hoe dit verhaal afloopt. En na het lezen van één deel van de Jack Reacher serie, zul je zeker meer willen! 

Recensie: Blauwe maan - Lee Child

Blauwe maan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Blauwe maan is de 24ste Jack Reacher-thriller van bestsellerauteur Lee Child.
    Jack Reacher is een voormalig militair agent, opgeleid om altijd een oogje in het zeil te houden. Hij zit in een Greyhoundbus en kijkt naar een oudere man die slaapt in zijn stoel en die een dikke envelop met contanten uit zijn zak heeft hangen. Een andere passagier kijkt ook... uiteraard met de gedachte snel rijk te worden.
    Wanneer de overvaller eindelijk een poging waagt, schiet Reacher te hulp. De oude man is hem dankbaar maar weigert Reachers aanbod om hem thuis te brengen. Hij is kwetsbaar, bang en zit duidelijk in grote problemen.
    Elders in de stad strijden twee meedogenloze, rivaliserende criminele bendes – de ene Albanees, de andere Oekraïens – om de macht. Hebben ze de controle over de oude man en diens leven? Zal Reacher toekijken en slechte dingen laten gebeuren? Of kan hij de situatie zo beïnvloeden dat die in ieders voordeel is?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen