• onze waardering

Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola - Evelien de Vlieger RECENSIE

Recensie: Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruimt naar chocola - Evelien de Vlieger

Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruimt naar chocola van Evelien de Vlieger is een prachtig verzamelboek van verschillende verhalen en versjes over opa’s en oma’s. Je maakt kennis met gekke grootouders, vergeetachtige grootouders, lenige grootouders en nog veel meer. 

Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola is een geweldig boek om als grootouder voor te lezen aan een kleinkind. Het boek is geschreven vanuit de ik-persoon van een kind en gaat over verschillende grootouders. Het boek heeft om te beginnen een overzichtelijke inhoudsopgave waardoor je als lezer precies weet wat er gaat komen. Vervolgens worden alle opa’s en oma’s aan je voorgesteld. Dit gaat op een heel speelse manier, je leest steeds iets over hen en in dat verhaal zit een bijvoeglijk naamwoord verstopt voor de volgende grootouder, zoals: ‘’…Is ze dan de lekkerste oma? O Nee!’’ En in het volgende hoofdstuk gaat dan over de lekkerste oma. Hierdoor word je als lezer op een speelse manier door het voorstellen heen geloodst en heb je, voordat je het weet, alle grootouders leren kennen. 

Er is in Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola een heel mooie afwisseling gemaakt tussen verhalen, rijmpjes, recepten en zelfs liedjes. Ook zijn er af en toe verhalen in stripvorm opgenomen in dit boek. De stripverhalen gaat steeds over Lina en Jodocus. Deze twee kinderen beleven samen allerlei avonturen met betrekking tot grootouders. De afwisseling maakt het boek erg interessant en maakt dat je wilt blijven lezen. De verhalen hebben allemaal als overeenkomst dat het gaat over de band tussen grootouders en hun kleinkind. 

Er zijn in Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola veel illustraties opgenomen die goed bij het verhaal passen. Ze geven de verhalen extra kracht en zijn erg grappig om naar te kijken. 

De tekst in dit boek is al goed te begrijpen voor kinderen in de kleuterleeftijd. Maar ook wat oudere kinderen zullen kunnen genieten van dit boek, omdat zij dan de woordgrapjes in dit boek beter zullen begrijpen. 

Concluderend heeft Evelien de Vlieger met Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola een geweldig boek geschreven dat elke grootouder in zijn kast zou moeten hebben voor als de kleinkinderen op bezoek komen. Een heel afwisselend boek vol met humor. 

Recensie: Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruimt naar chocola - Evelien de Vlieger

Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Verhalen en gedichten over oma's en opa's die ook met iPads en sportauto's overweg kunnen, maar vooral voor oma's en opa's met een hart van peperkoek.

    Maak kennis met de lenigste oma, de gekste opa, de vergeetachtigste oma en de snelste opa en lees de grappige avonturen van Lina en Judocus. Met recepten voor melkbroodjes en letterkoekjes om samen klaar te maken.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen