• onze waardering

Borreltijd - Susan Aretz RECENSIE

Recensie: Borreltijd - Susan Aretz

Voor iedereen die gek is op borrelen en alle lekkere hapjes die daarbij horen, komt Susan Aretz nu met het boek Borreltijd. In dit boek deelt ze zeventig lekkere borrelgerechten. Haar boek is opgedeeld in twaalf verschillende soorten borrelplanken, waaronder de traditionele Nederlandse borrelplank, maar ook een streetfood plank, een gezonde plank en een BBQ plank. Tot slot deelt ze ook recepten voor cocktails en mocktails met je. Voordat je kunt beginnen, geeft ze eerst een kijkje in haar voorraadkast van spulletjes die handig zijn om te gebruiken bij de hapjes en drankjes. Iedere borrelplank is voorzien van een aantal recepten. Dit zijn er meestal een stuk of zes en daarbij worden ook nog eens suggesties gedaan voor bijpassende drankjes. Neem bijvoorbeeld de familieplank bestaande uit een ciabatta-borrelpizza, een crostini met brie, peer & honing, loaded nacho’s, tacocups met gekruid gehakt, hartige borrelcake met spinazie en olijven en merguezbroodjes. 

De hapjes zijn van verschillende niveaus en variëren van eenvoudig tot uitdagend en van snel tot tijdrovend. Het borrelbrood met brie is snel en eenvoudig, maar het maken van de semi-droge borrelworst vergt wat meer tijd en kunde. Ik vind het creatief dat gekozen is voor een onderverdeling van soort plank, met daarbij allemaal hapjes die goed bij elkaar passen. Daarbij is de verscheidenheid in soorten hapjes ook nog eens enorm. Gekozen is voor een speelse vormgeving, maar dat stoort helemaal niet. De ene keer staat de foto links, de andere keer rechts of erboven en soms staan er zelfde meerdere kleine recepten op een pagina. Wat ik persoonlijk een gemis vind, is dat een bereidingstijd bij de recepten ontbreekt. Daarnaast hadden de recepten wat mij betreft nog gecategoriseerd kunnen worden in moeilijkheidsgraad. Zelf ging ik ook aan de slag met het maken van borrelhapjes. 

Zo was het eerste recept uit borreltijd dat ik probeerde de crostini met tomaat en ansjovis. Simpel maar bovenal heerlijk van smaak.

Het tweede gerecht uit borreltijd dat ik bereidde, waren de mini-worstenbroodjes. Je moet even geduld hebben maar dan zet je ook echt wat lekkers op tafel.

Of je nu snel een borrelplank op tafel wilt zetten of lekker uit wilt pakken. Susan Aretz laat zien dat er zoveel meer is dan blokjes kaas en worst. Het boek Borreltijd is geschikt voor iedereen die op zoek is naar lekkere, veelzijdige hapjes voor bij de borrel en daarbij passende drankjes.

Recensie: Borreltijd - Susan Aretz

Borreltijd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zit de vijf al in de klok? Borrelen is een manier om hoogtepunten te vieren, verdriet te verdrinken of gewoon gezellig tijd met elkaar door te brengen. Voor wie genoeg heeft van het ouderwetse blokje kaas of plakje worst bij de borrel bedacht Susan Aretz 70 next level borrelhapjes, waarmee je verrassende, culinaire borrelplanken met thema's als Nordic of High wine kunt samenstellen. Er zijn inspirerende vlees-, vis- en vega(n) gerechtjes, zoals Poke bowl cups, Watermeloenbites en Mini-köfte, en suggesties voor bier, wijn en cocktails met bijzondere Nederlandse spirits. En na een goed gevulde borrelplank hoef je voor het avondeten de keuken niet meer in. Kortom: vanaf nu is het áltijd borreltijd!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

 • Een man met goede schoenen - Rob van Essen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen