• onze waardering

Dog Man en Kid Kat - Dav Pilkey RECENSIE

Recensie: Dog Man en Kid Kat - Dav Pilkey

Een heuse regisseur wil een film maken over Dog Man: de politieagent met het lichaam van een mens en het hoofd van een hond! Dat is natuurlijk hartstikke gaaf, maar gaat dat wel goed komen? Want Dog Man loopt eigenlijk een beetje in de weg, en kat Karel doet er alles aan op de opnames te dwarsbomen! 

Dog Man en Kid Kat is het vierde deel van de Dog Man-serie. Voorin het boek wordt kort uitgebeeld wat er tot nu toe gebeurd is. Hierdoor is het niet nodig om de vorige delen gelezen te hebben, al is het waarschijnlijk wel leuker. Het boek is opgebouwd als graphic/stripverhaal, dus het bestaat uit plaatjes en daarbij geschreven tekst(wolkjes). Soms is een plaatje wel een hele pagina, en dat is leuk voor de afwisseling. De afbeeldingen zijn altijd duidelijk en je hoeft ze niet goed te bestuderen om te weten wat er op staat. Dat is handig, maar het is best leuk om wat langer naar de afbeeldingen te kijken. Dan zie je kleine details die je niet op zullen vallen als je snel kijkt.

Kleine Karel en Dog Man moeten de boel redden als echte superhelden. Omdat kleine Karel niet zo'n coole naam is, maakt de jonge kat er Kid Kat van. Dat klinkt leuk, en verklaard uiteraard meteen de titel van dit boek van Dav Pilkey. 

Meerdere malen wordt er gebruik gemaakt van een driedubbele omslanoscoop: dan moet je de pagina snel heen en weer flapperen zodat het lijkt alsof de beelden op de pagina's bewegen. Dit is leuk bedacht, maar in de praktijk zal de pagina hierdoor snel scheuren en het boek kapot gaan. Dat is jammer.

Dog Man en Kid Kat is een grappig boek. Veel van de personages zijn een beetje dom en hebben gekke, grappige namen. Er gebeuren stomme dingen waar je om kunt lachen, zoals bijvoorbeeld een beveiliger die meerdere keren in een gat valt. Elke keer dat hij er uit is, valt hij er weer in. Hier zullen kinderen om moeten lachen, want dat is natuurlijk wel heel gek en grappig. Ook de titels van de hoofdstukken zijn leuk bedacht. Zo heet het laatste hoofdstuk van dog man en kid Kat "Eind woef, al woef".

Dog Man en Kid Kat is een leuk boek voor kinderen. Ze zullen het zeker leuk vinden als ze van de andere Dog Man avonturen genoten hebben! 

Recensie: Dog Man en Kid Kat - Dav Pilkey

Dog Man - Dog Man en Kid Kat

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dog Man is niet te filmen in zijn grappige vierde avontuur!

  Dog Man heeft een oppas voor Kleine Karel geregeld. Gelukkig maar, want Dog Mans leven wordt verfilmd… En onze blaffende boevenvanger mag aan het werk als bewaker op de filmset!

  Maar dan blijkt de oppas eigenlijk de gemene kat Karel te zijn. En die heeft duistere plannen voor zijn kleine kloon. Als deze slechterik Kleine Karel meesleept naar de filmset, wordt het echt spannend: kan Dog Man zijn vriendje beschermen, én ervoor zorgen dat de film niet in de soep loopt?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen