• onze waardering

Voor nu en altijd - Nora Roberts RECENSIE

Recensie: Voor nu en altijd (Boonsboro Inn #1) – Nora Roberts

Nora Roberts heeft al vele titels op haar naam staan in diverse genres, zoals roman, thriller en fantasy/horror. Vooral haar romans geven de lezer een garantie op een heerlijk feelgood verhaal met aansprekende personages en een fikse dosis romantiek. Maar Nora zou Nora niet zijn als ze in het boek geen magisch danwel paranormaal element heeft verstopt. Zo ook in de nieuwste vertaalde trilogie over de Boonsboro Inn, dat begint met de titel Voor nu en altijd.

De drie Montgomery broers Ryder, Beckett en Owen beheren het Montgomery familiebedrijf dat zich vooral richt op het renoveren van oude panden. Wanneer ze een oud vervallen hotel ontdekken, is het de grote droom van hun moeder om hier een Bed and Breakfast in te beginnen. Nog best een helse klus, wanneer je een veeleisende ouder hebt die over je schouder meekijkt. Voor nu en altijd richt zich vooral op Beckett, die al sinds zijn tienertijd zijn hart heeft verpand aan Clare. Maar zij lijkt hem alleen als goede vriend te zien en heeft ook nog de zorg voor drie kleine jongetjes. Lukt het hem om met zorg haar hart te veroveren? En wordt het project datgene waar het gezin op hoopt?

Nora Roberts weet je vanaf het begin van Voor nu en altijd moeiteloos mee te slepen in de gebeurtenissen binnen het stadje Boonsboro. De drie broers worden neergezet als drie duidelijk van elkaar onderscheidende personages met elk hun eigen typische gewoonten. Ze zijn charmant zonder de geloofwaardigheid te verliezen. Ditzelfde geldt voor de vrouwelijke personages. Ieder van hen heeft wel een bepaalde sympathieke eigenheid dat hartverwarmend is, Bijvoorbeeld Avery, die in de pizzeria werkt en niet schroomt om zich ergens mee te bemoeien. Ook is er ruimte voor iets minder aardige personages, die ervoor zorgen dat vooral het einde van Voor nu en altijd spannend is om te lezen.

Wat altijd opvalt aan de romans van Nora Roberts is dat er altijd wel iets magisch of paranormaals in haar verhalen verstopt zit. Zo ook in Voor nu en altijd. De lezer beleeft de heropbouw van Boonsboro Inn mee door de ogen van de verschillende mensen uit het stadje. En dat de bewoners steeds meer in de gaten krijgen dat er iets geheimzinnigs met het vroegere hotel aan de hand is. Deze geheimzinnige bewoner staat garant voor vele hartverwarmende en bijzondere gebeurtenissen en geeft daarbij een extra dimensie aan het verhaal. Wel is het zo dat het verhaal dat in Voor nu en altijd verteld wordt, hier en daar wat voorspelbaar is. Je hebt namelijk vanaf het begin wel het vermoeden welk personage met wie een relatie krijgt. Maar wat de schrijfstijl van Nora Roberts erg laat merken is dat de weg hier naartoe vaak belangrijker is dan het doel op zich.

De fijne schrijfstijl van Nora Roberts maakt samen met aansprekende personages en een beetje magie, een heerlijke feelgood roman voor de lange winteravonden. Met het feit dat het boek hier en daar wat voorspelbaar kan zijn, laat Nora Roberts zien dat de reis er naartoe vaak belangrijker is, dan het uiteindelijke bestemming.

Recensie: Voor nu en altijd (Boonsboro Inn #1) – Nora Roberts

Boonsboro Inn 1 - Voor nu en altijd

  • Auteur:

    Nora Roberts
  • Verschenen:

    3 oktober 2019
  • Uitgave:

    ISBN 9789022588505
    Uitgever Boekerij
    352 pagina's
  • Uitgever:

    Boekerij
  • Genre:

    Roman
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het eerste deel van de meeslepende Boonsboro Inn-trilogie

    Het prachtige hotel staat al eeuwen in hartje Boonsboro. Het heeft vreugde en verdriet gekend, oorlog en vrede, liefde en haat. Nu is het oud en moe en rijp voor de sloop. Maar dan wordt het gekocht door de familie Montgomery: drie broers, die samen een aannemersbedrijf runnen, en hun excentrieke moeder. Zij willen het pand liefdevol opknappen en nieuw leven inblazen door er een bed & breakfast in te beginnen: de Boonsboro Inn.

    Beckett is de architect van het Montgomery-familiebedrijf, maar dat betekent niet dat hij bang is om zijn handen vuil te maken. Iets aan het oude hotel drijft hem ertoe alles op alles te zetten om er iets moois van te maken. Hij zou bijna denken dat hij er zijn hart aan heeft verloren, ware het niet dat hij dat al jaren geleden is verloren aan Clare Brewster. Maar zij ziet hem als een goede vriend. Hoe maakt hij zonder haar af te schrikken duidelijk wat hij voor haar voelt? Dan krijgt hij opeens hulp uit onverwachte hoek...

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen