• onze waardering

Het vuur in mij - Erin Stewart RECENSIE

Recensie: Het vuur in mij - Erin Stewart

Het vuur in mij is het YA-debuut van auteur Erin Stewart. Het gaat over Ava die haar ouders, haar beste vriendin, haar thuis en zelfs haar gezicht verloren heeft in een vreselijke huisbrand. Een groot deel van haar lichaam is bedekt door littekens. Ze worstelt met haar zelfbeeld en vraagt zich af hoe ze ooit nog een normaal leven kan leiden. Als ze maanden na het ongeluk weer naar school gaat, ontmoet ze Piper. Zij heeft een ernstig ongeluk overleefd en zit sindsdien in een rolstoel. Langzamerhand weet de stoere en sarcastische Piper Ava weer uit haar cocon te krijgen, maar Piper blijkt zelf ook niet zo onaantastbaar te zijn.

In Het vuur in mij behandelt Erin Stewart vele heftige onderwerpen zoals eenzaamheid, worstelen met je zelfbeeld en zelfacceptatie. Verder komt het onderwerp pesten naar voren, bijvoorbeeld als Ava vanwege haar littekens wordt aangestaard of als medeleerlingen haar proberen weg te jagen uit de toneelclub. Naast deze heftige thema’s heeft het verhaal het gelukkig ook over minder sombere dingen, zoals de mooie vriendschap tussen Piper en Ava. Het is prachtig om te zien dat Piper er altijd voor Ava is en haar helpt om uit haar cocon te komen. Ook kan Ava het goed vinden met Asad die haar liefde voor theater deelt.

Een ander pluspunt van het verhaal is het personage Piper. Zij brengt met haar sarcastische en humoristische opmerkingen veel luchtigheid in het verhaal. Tijdens het lezen moet je af en toe hard lachen vanwege haar humor. De humor van Piper is zeker een goede toevoeging voor het verhaal. Dat is namelijk wel nodig aangezien het verhaal af en toe best emotioneel kan worden.

De schrijfstijl van Erin Stewart is ook erg fijn. Ze schrijft heel toegankelijk en weet haar personages erg realistisch neer te zetten. De gevoelens en gedachten van Ava worden goed beschreven, waardoor je uitstekend met haar kan meeleven. Dit is een boek dat je niet gauw kan neerleggen.

Het vuur in mij is dus een uitstekend YA-debuut van Erin Stewart. Ze weet heftige onderwerpen toegankelijk over te brengen. De humor zorgt ervoor dat het verhaal niet te zwaar wordt. De personages worden goed neergezet, waardoor je gemakkelijk met ze kan meeleven. Dit boek heb je daarom binnen de kortste keren uitgelezen!

Recensie: Het vuur in mij - Erin Stewart

Het vuur in mij

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In een vreselijke huisbrand heeft Ava alles verloren: haar ouders, haar beste vriendin, haar thuis en zelfs haar gezicht. Hoe kan Ava nu nog een normaal leven leiden? Wie wil er bevriend zijn met een monster? Ze had niet gerekend op Piper, een meisje op haar nieuwe school dat ook een brand overleefde. Met haar sarcastische, botte humor krijgt zij Ava langzaam weer uit haar cocon. Maar zelfs de stoere Piper is niet zo onaantastbaar als ze lijkt – iedereen heeft littekens, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te zien.
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen