• onze waardering

Na de vloed - Kassandra Montag RECENSIE

Recensie: Na de vloed - Kassandra Montag

De wereld zoals wij hem kennen is voorbij. Het land en al zijn steden is overspoeld met water.
Myra en haar dochter Pearl zeilen de zeeën over op zoek naar Myra’s oudste dochter Row. Haar man Jacob ontvoerde haar zes jaar eerder en tot op heden heeft Myra niet kunnen ontdekken waar naartoe. Totdat ze worden overvallen door een bandiet en hij laat vallen dat hij een meisje kent dat heel erg op hen lijkt. Dat meisje is in ‘The Valley’. De reis naar The Valley is een reis die Myra, Pearl en al haar andere reisgenoten in groot gevaar brengt. 

Wat mij meteen opvalt aan het verhaal van Kassandra Montag is dat de nieuwe wereld die is gecreëerd in Na de vloed, goed in elkaar zit. Van handelsposten, piraterij tot aan voortplanting schepen. De wereld is vergaan en wij ‘de mens’ maken dat wat er nog is een en al hel en verdoemenis, gedreven door onze lusten en gierigheid. Gelukkig zal hoop altijd bestaan en ook onze drang naar leven in een utopie. Na de vloed geeft de wil om de mensheid en de wereld te verbeteren goed weer. Er is gebruik gemaakt van een dosis realiteit, bestaande mythes en legendes en haar eigen fantasie om een aarde te creëren die zomaar ooit realiteit zou kunnen worden. 

Kassandra Montag weet haar personages veel spanning mee te geven. Er blijft altijd een vorm van wantrouwen rondom een karakter hangen. Myra weet niet goed wie ze wel en niet kan vertrouwen en Kassandra houdt jou als lezer ook graag in spanning. 

Wel viel mij op dat ik hier en daar goed mijn aandacht erbij moest houden om de relatie tussen bepaalde personages te begrijpen, maar vooral om te onthouden wie nu wie is. 

Kassandra Montag maakt hiermee een duidelijke keuze om niet te veel in te gaan op personages die wat meer op de achtergrond aanwezig zijn. Echter bracht dit momenten van verwarring met zich meer en haalde dit het leestempo omlaag.

Na de vloed is een spannende zoektocht van een moeder naar haar dochter. Ik denk dat wanneer je zelf kinderen hebt dit verhaal je nog meer zal aanspreken. Daarnaast is de fantasie van Kassandra Montag erg inspirerend en daarom een echte aanrader. Van mij krijgt dit boek vier hartjes.

Recensie: Na de vloed - Kassandra Montag

Na de vloed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zes jaar geleden zag de hoogzwangere Myra hulpeloos toe hoe haar man haar oudste dochter Row kidnapte en per boot over een donkere vloed wegvoerde. Het lukte haar niet om ze in te halen.

  De wereld is niet meer zoals die ooit was: sinds de grote klimaatramp is er geen vasteland meer. De enige plekken boven water zijn de vroegere bergen en heuvels, en naar die "eilanden' zijn de mensen gevlucht.

  Nu krijgt Myra het aanbod om met haar jongste dochter op een boot mee te reizen, een unieke kans om Row terug te vinden. Als ze aanwijzingen krijgt over haar dochters verblijfplaats, laat ze de bemanning van koers veranderen. Een dramatische beslissing die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook dat van de anderen op de boot én dat van haar jongste dochter…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

 • Recensie: Brothers for Life 

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen