• onze waardering

Basta! - Jet van Vuuren RECENSIE

Recensie: Basta! - Jet van Vuuren

Lynns leven lijkt van de buitenkant perfect. Een succesvolle man, twee stiefdochters, een goede baan en een hoopvolle toekomst. Het tegendeel lijkt echter waar. Haar stiefdochters willen niets van haar weten, en haar huwelijk dreigt hiermee ook op de klippen te lopen. Als ze dan benaderd wordt door de eigenaar van een vakantiepark met de mededeling dat haar tante een chalet heeft achtergelaten, grijpt ze die kans onmiddellijk. Naarmate ze dieper in de geschiedenis van deze vermiste tante duikt, ontdekt ze meer en meer verontrustende geheimen. En wat was de link tussen haar tante Bella en de moordzaak tijdens dat ene zomerkamp?

Als je eenmaal je tanden in Basta! hebt gezet, wil je niet anders meer. Hoewel de start misschien  heftig is, is deze ook langzaam genoeg om je eerst kennis te laten maken met de karakters waar je het dit boek vooral mee krijgt te doen. Lynn als eerste uiteraard, het hele verhaal wordt vanuit haar perspectief verteld. De ik-vorm in deze thriller trekt je juist meer naar binnen. En op het moment dat er een klein deel uit het verleden wordt verteld breekt dit de hele sfeer open, om deze daarna weer razendsnel dicht te metselen met een cliffhanger.

Pas na een aantal hoofdstukken bouwt van Vuuren de spanning op in Basta!. Precies op het juiste moment, want de eerste herinnering hebben we dan gehad. We hebben de eerste glimp van Bella opgevangen en willen graag meer te weten komen over deze mysterieuze vrouw. Van Vuuren last echter geen adempauze in, maar gooit ons meteen in het volgende hoofdstuk vol georganiseerde chaos. Hier is zij een meester in; het opbouwen van spanning en deze precies op het juiste moment tot een hoogtepunt laten komen. Om deze reden is elke twist in Basta! precies raak en vlieg je door de hoofdstukken.

Toch, hoe fantastisch de climax ook is, de epiloog laat bijna een zure smaak achter in je mond. Beslissingen die worden gemaakt lijken totaal niet karakteristiek en het laatste hoofdstuk lijkt bijna afgeraffeld, alsof er geen tijd meer was om de laatste zinnen goed te schrijven.

Dit mag de pret echter niet drukken. Pak een warme kop thee en een deken tijdens een stille avond en verlies jezelf in Van Vuurens Basta!. We kunnen alleen maar afwachten hoe haar volgende thriller zich ontpopt tot wederom een verbetering van haar kunst. En wie kan daar nu niet enthousiast over zijn?

Recensie: Basta! - Jet van Vuuren

Basta!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lynn word benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is – een lichaam is nooit gevonden. Lynn ziet een bezoek aan het chalet als een buitenkans om tot rust te komen en vertrekt in haar eentje naar Drenthe. Daar ontmoet ze niet alleen Bob, de wat wereldvreemde eigenaar van het park, maar ook Sjouk, een rechercheur in ruste en vaste parkbewoner. Eenmaal gesetteld ontdekt Lynn dat er achter de goedlachse Bella ook een heel andere persoon schuilging.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen