• onze waardering

Bobbi viert Sinterklaas - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas RECENSIE

Recensie: Bobbi viert Sinterklaas - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas

In dit nieuwe kinderboek viert Bobbi Sinterklaas. Hij rijdt met Sinterklaas op diens schimmel Slecht Weer Vandaag. Hij zingt een lied en zet zijn laarsje voor de haard. Samen met zijn knuffel Ollie speelt hij voor Zwarte Piet in zijn nieuwe pietenpak. Dan wordt er plots gebonsd op de voordeur. Daar zijn de pakjes!

Net als de eerdere avonturen van Bobbi zijn Ingeborg Bijlsma en Monica Maas er opnieuw in geslaagd om een vrolijk peuterboek af te leveren. De serie van Bobbi is bedoeld voor peuters vanaf 2 jaar. Ook voor oudere peuters en kleuters is het een opgewekt voorleesverhaal. Bij kleuters schuilt het gevaar dat ze het verhaaltje te kort vinden. 

Ingeborg Bijlsma schrijft de tekst en Monica Maas verzorgt de kleurrijke tekeningen. De rijmvorm van het verhaal is een leuk detail. Hierdoor kan je een geanimeerd tempo aanhouden wanneer je het verhaaltje voorleest. De illustraties in Bobbi viert Sinterklaas zijn kleurrijk en volledig aangepast aan het doelpubliek. Bobbi en zijn knuffels zien er aaibaar en lief uit. Je peuter kan tijdens het voorlezen het verhaaltje volgen door naar de prenten te kijken.

Het verhaal van Bobbi viert Sinterklaas is herkenbaar voor alle kinderen. Het begroeten van de Sint aan de kaai, liedjes zingen, je schoentje zetten en vol spanning gaan kijken of er ’s ochtends een cadeautje in ligt… Dit maakt het boekje ook geschikt om te gebruiken in het kinderdagverblijf of in de peuterklas. Je kan het verhaal gebruiken om het thema Sinterklaas te introduceren. Aan de hand van het boek kan je samen met de peuters overlopen wat we allemaal doen voor de Sint.

Bobbi viert Sinterklaas van Ingeborg Bijlsma en Monica Maas is een vrolijk boekje om samen met je peuter af te tellen naar pakjesavond.

Recensie: Bobbi viert Sinterklaas - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas

Bobbi 31 - Bobbi viert sinterklaas

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Bobbi­boeken over Sinterklaas en Kerst zijn de afgelopen tijd alleen leverbaar geweest in een bind¬up, maar vanaf dit najaar zijn ze ook weer los verkrijgbaar. Dat betekent nog meer Bobbi­ voorlees plezier! En wie wil dat nu niet in de gezellige decembermaand?br /Bobbi staat heel blij te springenbr /en hij zingt een vrolijk lied.br /Dan roept bobbi: 'Kijk daar zijn ze:br /Sinterklaas en Zwarte Piet!'

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen