• onze waardering

De gelukkige - Nicholas Sparks RECENSIE

Recensie: De gelukkige - Nicholas Sparks

Wanneer marinier Logan Thibault tijdens zijn missie in Irak een foto vindt van een mooie jonge vrouw, stopt hij die in zijn zak om hem later terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar. Maar niemand meldt zich. Even later merkt Logan dat het geluk aan zijn zijde staat sinds hij de foto bij zich draagt. Hij wint met poker en overleeft het ene na het andere gevecht. De foto is voor Logan zijn talisman. Eenmaal in Colorado teug aangekomen voelt hij zich verplicht om wat terug te doen voor de vrouw die hem zo vaak het leven heeft gered. Logan besluit naar haar op zoek te gaan. Niet veel later krijgen Elizabeth en Logan een gepassioneerde en stormachtige relatie, maar over de foto heeft hij niks verteld. Het is een beslissing die hij betreurt wanneer de waarheid aan het licht komt…

De gelukkige is een van de vele boeken die Nicholas Sparks heeft geschreven. Hij is onder andere de auteur van bestsellers als The Notebook en Message in a Bottle. Veel van de romans van Nicholas Sparks zijn verfilmd, zo ook de gelukkige waar Zac Efron en Taylor Schilling in de hoofdrol schitteren.

De gelukkige is een prachtig boek dat gaat over de liefde, het geloof en het vinden van je lotsbestemming. Als lezer word je zo meegesleurd in het verhaal dat je het boek niet naast je weg kan leggen. Dit komt mede door de manier waarop Nicholas Sparks de personages in het boek heeft vormgegeven. Je leest de gelukkige vanuit de drie hoofdpersonen: Clayton, Thibault en Beth.

Clayton is de Hulpsheriff van Hampton. Het is een personage dat wordt neergezet als een badguy. Clayton is het zwarte schaap van de familie, misbruikt zijn macht en maakt zijn ex en zoon het leven zuur. Als lezer mag je hem niet. En dit is ook precies hoe je de hoofdstukken die vanuit Clayton zijn geschreven leest.

Marinier Logan Thibault is een personage dat onafscheidelijk is van zijn hond Zeus. Hij heeft veel meegemaakt door zijn missies in het leger, maar als lezer merk je hier niks van. Logan heeft namelijk geen last van PTSS of nachtmerries. Logan is de rust zelve en biedt graag een luisterend oor. Het is een liefdevol en geduldig personage dat goed op kan schieten met de zoon van Beth. In het boek zorgt dit voor momenten die je hart laat smelten.

Beth is een gescheiden vrouw die zielsveel van haar kind houdt. Ze is een personage dat al veel heeft meegemaakt en daardoor erg voorzichtig is met het vertrouwen van mensen. Hierdoor vindt Beth het moeilijk om Logan als nieuweling te vertrouwen en zich open te stellen naar hem toe.

Waar je tijdens het lezen van De gelukkige Clayton niet helemaal mag, ga je houden van Thibault en Beth. Doordat je steeds meer over hun verleden te weten komt, ga je hun keuzes en gedragingen beter begrijpen. Het verhaal krijgt hierdoor meer diepgang.

Nicholas Sparks heeft een aangename schrijfstijl. De gelukkige is zo goed geschreven. Je kan je een goede voorstelling maken bij het boek, de personages zijn net levensecht en het verhaal bezorgt je meerdere emoties. Verdriet, woede, blijdschap. Alles komt voorbij. De gelukkige heeft ook een mooie boodschap. Wat belangrijk is voor jou, is misschien niet belangrijk voor een ander. Beoordeel daarom een ander ook niet totdat je het hele verhaal hebt gehoord.

Wil je even lekker cocoonen tijdens de winterdagen? Ga dan onder je dekentje liggen en pak er een theetje bij, dan kan je je daarna laten verdrinken in het prachtige verhaal van De gelukkige. Oh, en vergeet niet je tissues alvast klaar te zetten.

Recensie: De gelukkige - Nicholas Sparks

De gelukkige (The Lucky One)

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als marinier Logan Thibault tijdens een missie in Irak een foto vindt van een glimlachende jonge vrouw, stopt hij die in zijn zak om hem terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar. Maar zolang niemand zich meldt, houdt hij de foto bij zich. Na een tijdje begint het Logan op te vallen dat hij meer geluk heeft dan anders: hij wint het ene na het andere spelletje poker, en bij een hevig gevecht komen twee collega's om, maar blijft hij gespaard. Zou de foto werken als een soort geluksamulet?

  Terug in Colorado kan Logan de foto – en de vrouw die erop staat – maar niet uit zijn hoofd zetten en hij besluit haar te gaan zoeken. Als hij haar vindt, wordt hij totaal overrompeld door de enorme aantrekkingskracht die hij voelt. Elizabeth, een kwetsbare maar sterke gescheiden moeder van een zoontje, is zonder twijfel de vrouw van zijn dromen. Ze krijgen een gepassioneerde, stormachtige relatie, maar Logan zwijgt over het bestaan van de foto. Die beslissing zal hij al snel betreuren, want als de waarheid aan het licht komt, zijn de gevolgen niet te overzien.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Hier zal Bridgerton seizoen 3 en 4 over gaan

 • Actievolle Army of the Dead trailer onthuld door Netflix

 • Bridgerton seizoen 3 én 4 aangekondigd

 • Recensie: It Takes Two | 5 hartjes

 • Best beoordeelde BBQ boeken

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Gezocht: recensenten

 • Dit zijn alle Nicholas Sparks boekverfilmingen 

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen