• onze waardering

Perfectie - J.D. Robb RECENSIE

Recensie: Perfectie - J.D. Robb

In Perfectie, het achttiende deel van de Eve Dallas-serie, krijgt Eve te maken met een op het eerste gezicht voor de hand liggende moord. Een man wordt met zijn minnares dood in bed gevonden en alle bewijzen leiden naar zijn vrouw. Maar al snel beseft Eve dat niet alles is wat het lijkt en leiden de sporen zelfs naar een gebeurtenis uit haar verleden…

Zelfs na het achttiende deel weet J.D. Robb (een pseudoniem van Nora Roberts) nog vernieuwend te blijven. Het verhaal is weer totaal anders dan de vorige delen. Hierdoor voelt het boek niet aan als een herhalingsoefening, in tegendeel! Je gaat je afvragen wat J.D. Robb de volgende keer voor ons in petto heeft. Ook Perfectie is weer goed los te lezen van de serie, aangezien de moordzaak een op zichzelf staande zaak is. Toch is het aan te raden om te beginnen bij het eerste deel van de serie, omdat er veel wordt in gegaan op het persoonlijke leven van de hoofdpersonen. Als je hier met dit boek invalt kan dat wat verwarring opleveren.

De karakters zijn zoals gewoonlijk weer geweldig. Eve is een fantastisch hoofdpersonage die zeker haar mannetje staat en gewoon ontzettend badass is. Ze is zeker iemand om naar op te kijken! Omdat we al zoveel over haar weten en we in elk boek meer over haar te weten komen voelt het met elk boek weer alsof je over een goede vriendin leest. Ook de andere karakters zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt en het is dan ook heerlijk om je weer in hun wereld te verdiepen!

De moordzaak zelf is daarnaast ook goed uitgewerkt. J.D. Robb weet duidelijk waar ze het over heeft in Perfectie. Er zit geen grote plottwist in het verhaal, maar toch vraag je je af of en hoe ze de moordenaar op gaan pakken. De interessante moordzaak in combinatie met de vlotte schrijfstijl en leuke karakters zorgt ervoor dat het boek een echte pageturner is! Je wil continu doorlezen om te zien hoe het verder gaat. Daarnaast speelt het boek zich af in de toekomst. Dit is een hele leuke factor en het zorgt ervoor dat de Eve Dallas-serie net even anders is dan andere thrillerseries. Maar ze weet dat ook nog eens zo overtuigend te brengen dat zogeheten ‘links' en andere futuristische gadgets heel normaal lijken.

J.D. Robb laat met Perfectie zien dat ze nog lang niet klaar is met Eve Dallas. Elk boek lijkt ze de karakters nog beter te kennen en weet ze continu vernieuwend te zijn. Perfectie krijgt van mij daarom 5 dikverdiende hartjes. Ik kan niet wachten op het negentiende deel van deze fantastische serie!

Recensie: Perfectie - J.D. Robb

Eve Dallas 18 - Perfectie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Reva Ewing, een collega van Roarke, wordt beschuldigd van de moord op haar man. Maar de moord is zo perfect gepland en uitgevoerd dat Eve haar twijfels heeft of alles is wat het lijkt. Tegelijkertijd wordt de perfecte hack gepleegd door technoterroristen van de Doomsday Group, briljante hackers die letterlijk over lijken gaan om te bereiken wat ze willen. En die worden gesteund door heel machtige mensen…

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen