• onze waardering

Weigevoel - Cindy Pieterse RECENSIE

Recensie: Weigevoel - Cindy Pieterse

Je zou Cindy Pieterse al kunnen kennen als schrijfster voor verschillende tv- en radioprogramma’s zoals Dit was het nieuws, als columniste van de LINDA, of als presentatrice en comédienne. En nu kan, na het verschijnen van haar debuutroman Weigevoel, romanschrijfster aan dit rijtje toegevoegd worden.

Hoofdpersoon en verteller van Weigevoel is geit Dena, gebaseerd op de geit die voor het huis van Cindy Pieterse stond. Dena staat samen met de verlegen geit Grietje in een wei aan een ketting. Ze krijgen met enige regelmaat bezoek van voorbijgangers, met een aantal ‘vaste’ bezoekers, zoals de sloffende buurman, de koerier die zijn lunch komt brengen en de zuchtmevrouw met haar hondje. Soms geeft Dena de voorbijgangers ook wat levensadvies. Dena is daarnaast actief op instagram, maar heeft nog niet zoveel volgers.

Het leven voor beide geiten verandert echter drastisch wanneer influencer Sarah hen ontdekt en een ware hype van ze maakt met haar geitenyoga. Wat volgt is een groeiend aantal volgers, meer bezoek (en meer eten) en een aantal bijzondere ontmoetingen. Maar uiteraard kan ook een maatschappelijke discussie met voor- en tegenstanders uiteindelijk niet ontbreken.

Weigevoel is enerzijds een knipoog naar de huidige maatschappij en de rol van social media, hypes en maatschappelijke debatten, maar staat anderzijds toch ook helemaal niet zo ver van de werkelijkheid af. Cindy Pieters heeft het misschien op bepaalde vlakken wat uitvergroot, maar toch is het allemaal ook heel herkenbaar wat ze beschrijft. Weigevoel is dan ook een boek dat je met een grote glimlach leest, maar je tegelijkertijd aan het denken zet over de huidige tijd en maatschappij waarin we leven. Een pratende geit zul je niet snel tegenkomen, maar de beschreven situaties en personages zou je zomaar tegen kunnen komen. Sterker nog: geitenyoga bestaat echt.

De schrijfstijl van Cindy Pieterse is luchtig en humoristisch en daardoor heerlijk om te lezen. Je kunt je lekker laten meenemen in de belevenissen van Dena en Grietje en daarbij genieten van de komische situaties, personages en ook allerlei leuke quotes, zoals: ´koester je innerlijke geit´ of ´want wie leeft als een geit, die heeft de tijd.´

Kortom, Weigevoel van Cindy Pieterse is een echte aanrader. Een boek dat garant staat voor een aantal uur leesplezier en een glimlach, met een heldere en humoristische kijk op de huidige maatschappij en een aantal levenslessen van een geit.

Recensie: Weigevoel - Cindy Pieterse

Weigevoel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Heerlijk "over the top' geschreven roman over onze obsessie met roem en geluk. Een geestige ode aan onze onvolkomenheden en ons inconsequente gedrag.



    In Weigevoel van cabaretier en woordkunstenaar Cindy Pieterse, staat Dena aan haar paaltje in een strook gras gewoon geit te zijn. Maar Dena heeft charisma, en ze trekt mensen aan die hun verhaal willen doen. Praten met Dena helpt. Ondertussen denkt Dena er het hare van. Maar als ze wordt ontdekt door een influencer, stijgt haar populariteit tot ongekende hoogte.


    Voor ze het weet loopt alles helemaal uit de hand.


    Cindy Pieterse reageert op deze tijd van coaches, fitgirls en influencers. Weigevoel is een vette knipoog naar de actualiteit en een geestige ode aan onze onvolkomenheden en ons inconsequente gedrag.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen