• onze waardering

De Weglopers - Ulf Stark RECENSIE

Recensie: De Weglopers - Ulf Stark

De opa van Klein-Gottfried ligt in het ziekenhuis en vindt het daar vreselijk. Klein-Gottfried bedenkt samen met opa een plan zodat opa nog één keer naar het huisje op het eiland kan gaan waar hij en oma vroeger woonden. Weglopen uit het ziekenhuis en een smoes bedenken voor papa en mama is echter niet zo eenvoudig…

De weglopers is het laatste boek van de Zweedse schrijver Ulf Stark. Het is een boek dat zowel voor volwassenen als voor kinderen erg bijzonder kan zijn. Het boek staat vol prachtige zinnen en mooie details. Ondanks dat het einde van opa nadert en opa na gaat denken over het leven na de dood, is het ook een boek dat naast ontroerend ook humoristisch geschreven is. Het 'Svenska Dagbladet' omschrijft dit mooi als ‘een poëtisch en humoristisch eerbetoon aan het leven en de vriendschap’.

De opa van Klein-Gottfried is nogal luidruchtig en vloekt veel. Dit tot grote ergernis van de vader van Klein-Gottfried, die daardoor ook liever niet heeft dat Klein-Gottfried zijn opa bezoekt. ‘Papa vond dat ik niet nog meer lelijke woorden hoefde te leren dan die ik al kende. Dat vond ik niet. Ik vond het altijd leuk als opa kwaad werd. Dat maakte het leven spannender’.

Het boek is niet te vergelijken met andere boeken. In De weglopers schrijft Ulf Stark over het leven, de dood en de bijzondere band tussen een grootvader en zijn kleinzoon. Een prachtig boek voor kinderen om zelf te lezen of om voor te lezen (thuis of in de klas), vanaf ongeveer 8 jaar.

Recensie: De Weglopers - Ulf Stark

De weglopers

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De opa van Klein-Gottfried is een ruwe bonk die altijd vloekt en veel bromt. Hij ligt in het ziekenhuis met hartproblemen en maakt het iedereen behoorlijk lastig. Maar Klein-Gottfried heeft best door dat opa het zelf ook moeilijk heeft.

  Daarom bedenken ze samen een plan om opa uit het ziekenhuis te laten ontsnappen en één weekend lang naar het huis te gaan waar opa altijd met oma heeft gewoond – oma die nog niet zo lang geleden overleden is. Maar weglopen uit het ziekenhuis is nog niet zo eenvoudig.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen