• onze waardering

10 blind dates - Ashley Elston RECENSIE

Recensie: 10 blind dates - Ashley Elston

Sophie heeft helemaal zin in de feestdagen: haar ouders gaan weg, en zij mag voor het eerst alleen thuis blijven. Dan kan ze lekker naar haar vriendje Griffin, maar onbedoeld komt ze erachter dat Griffin eigenlijk niet met haar verder wil… Met een gebroken hart gaat ze naar haar grootouders om de feestdagen daar te vieren. En dan komt haar familie met een plan; Sophie krijgt 10 blind dates om haar gedachten van haar ex te verzetten! Als dat maar goed gaat!

Het idee van 10 blind dates is goed bedacht door Ashley Elston. Sophie heeft een grote familie, en haar oma is een echt gezelschapsmens. Ze verzamelt de hele familie bij elkaar met de feestdagen en is continu aan het bakken. Dit geeft je meteen een warm gevoel: je merkt dat het huis waar Sophie terecht komt een inloophuis is waar iedereen welkom is en alles mag pakken wat hij of zij wil. Je voelt aan hoeveel haar familie om Sophie geeft en andersom. Daarom weet je dat het goed bedoeld is wanneer het plan opkomt om verschillende dates voor Sophie te regelen, gewoon om haar weer een beetje op te vrolijken. Het doel is niet om haar meteen aan een vriendje te helpen, maar simpelweg om haar gedachten te verzetten. Hoe lief is dat?!

Zoals je wel kunt verwachten, zijn niet alle blind dates een succes. Verschillende familieleden van Sophie regelen een date van haar leeftijd, haar opa en oma, haar neef en nicht, maar ook ooms en tantes. Het is vrij duidelijk dat het onmogelijk is dat iedereen een leuke date voor haar regelt, maar dat maakt het juist leuk om te lezen. Iedereen heeft toch wel eens een vreselijke date gehad?! Ashley Elston weet dat leuk te verwerken. Bepaalde afspraakjes zijn juist heel erg leuk en zijn super bedacht.

10 blind dates is gericht op tienermeiden. Voor oudere lezers is het ook een leuk boek om te lezen, maar er zitten een paar dingen in die wellicht niet aan zullen spreken; zoals dat één van de jongens in het boek te dicht bij haar boobies komt. Dat geeft aan dat het voor jongere lezers bedoeld is, maar er komen niet heel veel van dit soort uitspraken voorbij. Verder is 10 blind dates leuk geschreven en ben je er, als je aan het lezen geslagen bent, zo doorheen.

Als lezer hoop je natuurlijk dat Sophie over haar stomme ex heen komt en een leuke nieuwe jongen ontmoet. Leuke jongens genoeg om haar heen, maar is er ook eentje die echt bij haar past? Je leest het zelf in 10 blind dates, en als je van jonge romantiek houdt, is dit boek echt wat voor jou!

Recensie: 10 blind dates - Ashley Elston

10 blind dates

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een hilarische en hartverwarmende YA-romance over vriendschap, liefde en familie.

  De filmrechten van 10 blind dates zijn verkocht aan de makers van de Netflix-hit To All the Boys I've Loved Before!

  Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…

  Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

   

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen