• onze waardering

Leven in een mindful universum - Eben Alexander RECENSIE

Recensie: Leven in een mindful universum - Eben Alexander

In 2008 kreeg neurochirurg Eben Alexander een levensbedreigende hersenvliesontsteking. Hij lag 7 dagen in coma en gaf geen enkel teken van leven. Zijn collega artsen en familie bereidden zich al voor op zijn dood waarna hij plotseling zijn ogen opende en in de dagen erna op miraculeuze wijze herstelde. Tijdens zijn coma bleek hij een bijna dood ervaring (BDE) te hebben gehad waar hij het boek Proof of heaven over schreef. Leven in een mindful universum is inmiddels zijn derde boek en gaat over zijn spirituele zoektocht die hij startte na zijn BDE.

Leven in een mindful universum wordt neergezet als een boek voor een groot publiek. Er is echter een tweedeling. Ben je geïnteresseerd in wetenschap en zoek je bewijs voor de ervaring die Alexander heeft gehad lees dan hoofdstuk 1 tot en met 5. Hierin beschrijft hij het begin van zijn zoektocht. Er wordt herhaaldelijk benadrukt hoe slecht hij er aan toe was en dat zijn brein geen enkele activiteit vertoonde en zijn ervaring dus geen hallucinatie of een of andere truc van zijn brein kon zijn. Hij maakt vergelijkingen met kwantumfysica, somt heel wat collega’s op die onderzoek hebben gedaan naar BDE’s en strooit met titels van wetenschappelijke artikelen en boeken. Een heel goed uitgangspunt voor mensen die dieper op deze materie willen ingaan en hier meer over willen lezen, maar voor anderen wellicht wat langdradig.

Ben je alleen geïnteresseerd in het spirituele lees dan hoofdstuk 6 tot en met 16.
Hierin beschrijft Alexander zijn transformatie naar een spiritueel mens.
Samen met zijn levenspartner Karen Newell, expert op het gebied van geluid en brein, onderzoekt hij diverse vormen van meditatie, de kracht van de gedachte, binaurale beats, hypnose, reïncarnatie, uittredingen, BDE ervaringen en meer. Alexander is er van overtuigd dat deze vormen van spiritualiteit ons kan verbinden en zelfs een bron van genezing is. Of dit daadwerkelijk een bron van genezing is voor mensen die een ziekte hebben (zoals beschreven wordt in de kracht van de gedachte waarin mensen met kanker genezen) is te betwijfelen maar het kan wel troost bieden, rust geven en daardoor zul je je uiteindelijk beter gaan voelen. Sta je open voor spirituele zaken op een wat zweverig niveau, dan zal Leven in een mindful universum je zeker aanspreken en enthousiast maken om dezelfde weg als Alexander te volgen en de diverse therapieën te proberen. Ben je hier iets terughoudender in probeer er dan doorheen te prikken, want enkele levenslessen die hij beschrijft zijn zeker goed toepasbaar in het dagelijks leven en zullen je zeker helpen om een diepere betekenis aan aardse zaken te geven.

Leven in een mindful universum is een boek voor mensen die op zoek zijn naar de zin van het leven en zich willen verdiepen in de spirituele wereld. Alexander beschrijft uitgebreid allerlei soorten therapieën van reïncarnatie tot hypnose, meditatie en binaurale beats. Kortom een ruime keuze waar je uit kunt kiezen.

Recensie: Leven in een mindful universum - Eben Alexander

Leven in een mindful universum

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dr. Eben Alexander, auteur van de internationale bestseller Na dit leven (meer dan 50.000 exemplaren verkocht in het Nederlands), deelt de volgende fase van zijn reis

    Verruim je geest en ontdek de kracht van het hart om je gezondheid te verbeteren, je relaties, je creativiteit en nog veel meer

    Neuropsychologie & neuroscience en mindfulness & spiritualiteit gecombineerd

    In 2008 raakte het brein van neurochirurg Eben Alexander zwaar beschadigd door een heftige hersenvliesontsteking. Hij overleefde op miraculeuze wijze en wat hij leerde van zijn bijna-doodervaring, veranderde alles wat hij wist over de hersenen, de geest en het bewustzijn. Hij besefte dat je eigenlijk zo'n ervaring nodig hebt om de kracht van onvoorwaardelijke liefde volledig te kunnen begrijpen en dat deze kracht ons allemaal verbindt en bovendien een bron van genezing is. Door gebruik te maken van verschillende tools op het gebied van meditatie en mindfulness, kan ook jij toegang krijgen tot die oneindige oorsprong van weten die zo belangrijk is voor ons allemaal.

    Dit radicaal nieuwe wereldbeeld vormde het startpunt van Eben Alexanders onderzoek naar niet-lokaal bewustzijn. Onderweg ontmoette hij Karen Newell, een expert op het gebied van geluid en het brein. Met dit boek leren ze je hoe je je geest kunt verruimen en de kracht van het hart kunt aanboren om elk facet van je leven te verrijken.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen