• onze waardering

Eve's waarheid - Muna Sheradi RECENSIE

Recensie: Eve's waarheid - Muna Sheradi

Eve Moore is toe aan iets nieuws wat haar baan en haar relatie betreft en ze besluit een klus aan te nemen op Washington Island. Ook hebben Eve en haar twee zussen kortgeleden ontdekt dat hun moeder, een beroemde filmster, nooit zelf kinderen heeft kunnen krijgen en dus niet hun biologische moeder is. Op Washington Island komt Eve steeds meer te weten over haar eigen verleden en dat van haar zussen.

Eve’s waarheid is het tweede boek in een trilogie van Muna Sheradi. In deze trilogie, De drie dochters, gaan drie zussen op zoek naar hun verleden. Ondanks dat het een trilogie is, zijn deze boeken ook heel goed los te lezen. Hoewel dit boek minder de diepte in gaat, is het vergelijkbaar met de serie van Lucinda Riley, over de zeven zussen.

Muna Shehadi heeft een fijne, vlotte en beeldende schrijfstijl. Dit maakt dat het verhaal lekker wegleest. Elk hoofdstuk begint met een kort dagboekfragment uit het verleden. Dit maakt je tijdens het lezen ook nieuwsgierig: wat is de relatie tussen deze dagboekfragmenten het het andere verhaal? Wanneer komt dit samen? Muna Shehadi maakt je nieuwsgierig naar Eve’s verleden, naar Eve’s waarheid.

Ondanks dat het boek Eve’s waarheid heet, gaat het verhaal niet alleen over Eve en haar zussen. Op Washington Island leert Eve nieuwe mensen kennen en gedurende het boek wordt ook hun verhaal steeds duidelijker. Daarnaast maakt Eve’s persoonlijkheid ook een ontwikkeling door in het boek. Aan het begin van het verhaal weet ze niet meer wat ze qua relatie en baan wil. Gedurende het verhaal leert Eve zichzelf steeds beter kennen en komt ze er ook achter wat er voor haar nu werkelijk belangrijk is.

Hoewel het verhaal minder goed in elkaar zit dan dat van De zeven zussen, is dit boek zeker een aanrader voor liefhebbers van Lucinda Riley en Santa Montefiore. Waar Lucinda Riley meer het verleden induikt, doet Muna Shehadi dit minder en richt zij zich meer op het verhaal in het heden. Het is een boek dat je zelf ook weer even aan het denken zet: wat vind ik nu werkelijk belangrijk? Een boek dat heerlijk wegleest en je zeker nieuwsgierig maakt naar de verhalen van de andere twee zussen Rosalind en Olivia.

Recensie: Eve's waarheid - Muna Sheradi

De drie dochters 2 - Eve's waarheid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eve Moore is toe aan iets nieuws: ze heeft een vaste maar saaie relatie en een baan die haar geen voldoening meer geeft. Daarnaast sidderen zij en haar zussen nog na van de recente ontdekking dat hun moeder, de beroemde filmster Jillian Croft, nooit zelf kinderen heeft kunnen krijgen. Dan verschijnt er een nieuwe uitdaging voor architect Eve: ze mag op Washington Island aan de slag met een grote klus, een welkome afwisseling van haar ingedutte bestaan. Ze hoopt zichzelf in haar werk te kunnen verliezen, maar ontdekt al snel onverwachte en gecompliceerde geheimen, waarvan sommige grotere gevolgen hebben dan ze ooit had kunnen voorzien. De waarheid kan haar familie breken of haar hart openen…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen