• onze waardering

Bumper de politiepup - Koen van Santvoord RECENSIE

Recensie: Bumper de politiepup - Koen van Santvoord

Nadat een foto van een jonge Bumper die met zijn hoofd in een bak Danoontje yoghurt zit viral gaat, wordt politiepup Bumper razend populair. Op zijn facebook pagina heeft Bumper duizenden fans die zijn leven en opleiding tot politiehond geïnteresseerd volgen. Nu heeft Bumper zijn eigen boek, waarin je al zijn avonturen kan lezen.

Bumper de politiepup is geschreven door Koen van Santvoord. Bumpers hondengeleider Stephan vertelt in dit boek over Bumpers leven, hoe hij is opgegroeid, wat hij moet leren om voor de politie te mogen werken en wat hij allemaal beleeft.

Maar niet alleen Stephan vertelt: je leest ook stukjes vanuit Bumper zelf, waarin hij vertelt over zijn kijk op dingen. Hierdoor voelt het alsof je hem goed leert kennen. Bovendien vertelt Bumper met de nodige humor. Zo noemt hij zijn geleider Stephan ‘die bolle’.

Daarnaast zijn er ook cases in het boek opgenomen. Hierin volgt schrijver Koen van Santvoord andere hondengeleiders tijdens hun werk en schrijft over alles wat zij meemaken. En dat gaat er soms best heftig aan toe! Zo moet er een ontsnapte gevangene opgepakt worden en is er een rel bij een voetbalwedstrijd.

Ook staan er meerdere hoofdstukken met informatie in het boek. Je leest bijvoorbeeld over de verschillende soorten politiehonden - zoals surveillancehonden en bloedhonden - en wat zij precies doen. Ook krijg je antwoord op de vraag welke verschillende takken er binnen de politie zijn en hoe zij worden genoemd. En waarom zijn eigenlijk de meeste politiehonden een reu? Hierdoor is Bumper de politiepup ook heel leerzaam.

Door de korte hoofdstukken leest het boek vlot weg en Koen van Santvoord schrijft met de nodige humor. Hierdoor en door de stukjes die vanuit Bumper zelf geschreven zijn, is dit boek goed door (wat oudere) kinderen te lezen.

Wat daar ook aan mee helpt, is dat het boek ontzettend leuk is vormgegeven met verschillende teksttypes, vrolijke kleuren, duidelijke titels en uitgelichte quotes. Bovendien zijn er meerdere mooie kleurenfoto’s in het boek opgenomen. Bijvoorbeeld de beroemde Danoontje-foto waarmee het allemaal begon, maar ook foto’s van Bumper aan het werk, de plekken die hij bezoekt en Bumpers ouders. Daarnaast zijn er ook foto’s van onder andere een politieauto met wat er allemaal in hoort te liggen, zoals een schild en EHBO-kit, tekeningen die kinderen voor Bumper hebben gemaakt en foto’s van een ME-trainingsdag in het boek geplaatst. Dat helpt je om een goed beeld te vormen bij Bumpers leven en de politie.

Kortom, Bumper de politiepup is een interessant en leerzaam boek, dat vlot leest, de nodige humor heeft en erg leuk is vormgegeven. Het boek biedt een kijkje in het leven van een politiehond, hoe de politie te werk gaat en wat hond en geleider allemaal meemaken. 5 hartjes voor Bumper de politiepup!

Recensie: Bumper de politiepup - Koen van Santvoord

Bumper de politiepup

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op Facebook heeft deze schattige pup in korte tijd een grote fanbase opgebouwd: Bumper heeft meer dan 100.000 "bumperklevers' en online hebben de filmpjes van Bumper miljoenen views

    Voor het eerst leidt de politie in Rotterdam zelf een pup op tot politiehond. Bumper krijgt direct Stephan als vaste trainer toegewezen en dat blijkt een gouden match. Wanneer een collega vervolgens een foto online zet van een piepjonge Bumper met een Danoontje op zijn snuit, gebeurt er iets wonderlijks. Bumper gaat viral en wordt op slag beroemd. Sindsdien volgen vele duizenden fans zijn avonturen via social media.

    In Bumper, de politiepupvolg je de opleiding van Bumper op de voet. Van stoere trainingen met de ME tot een bijzonder bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Het boek geeft een uniek kijkje achter de schermen van de soms harde politiewereld, compleet met nieuw fotomateriaal. Zo leer je Bumper nog beter kennen en leer je samen met Bumper alles wat een echte politiehond moet kunnen.

    De politie staat haar royalty's af aan het door de politie verkozen goede doel: Stichting Hulphond Nederland.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen