• onze waardering

Omdenken - Berthold Gunster RECENSIE

Recensie: Omdenken - Berthold Gunster

In dit kleine boekje laat Berthold Gunster je kennismaken met het Omdenken. Bij sommige problemen is een ja-maar reactie logisch en begrijpelijk. Soms werkt je verzetten tegen een probleem alleen averechts… In het Nederlands is hier niet echt een woord voor, daarom heeft Berthold Gunster dit bedacht: vastdenken.

Het tegenovergestelde van vastdenken, is het Omdenken. Problemen zijn namelijk een deel van ons leven, maar soms kunnen we er het beste van maken.

In Omdenken laat Berthold Gunster je zien hoe je dit kunt doen. Je wordt door grappige afbeeldingen op het verkeerde been gezet en kunt hierdoor meteen oefenen met het toepassen van het omdenken. Dit kleine, dunne boekje is kort maar krachtig. Een nadeel hiervan is dat je het snel uitleest… Hoewel dit natuurlijk ook een voordeel kan zijn voor sommige mensen, laten we het omdenken meteen maar even toepassen in de praktijk.

De vlotte manier van schrijven en de grappige afbeeldingen in het boek zorgen er voor dat je even stilstaat en laat nadenken over waarom en hoe je bepaalde dingen doet.

Leuk om cadeau te doen aan iemand die even een opkikker kan gebruiken of om cadeau te doen aan jezelf wanneer je even een andere kijk op problemen nodig hebt. Verwacht geen zelfhulpboek of zware kost, maar een leuk, inspirerend en opbeurend boekje.  Wanneer je je echter wilt verdiepen in het Omdenken is één van de andere boeken van Berthold Gunster een aanrader, maar dit kleine boekje is zeker leuk als begin!

Recensie: Omdenken - Berthold Gunster

Ja-maar... Omdenken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dit praktische boekje laat in een notendop zien wat omdenken betekent en hoe je dat doet. Om in te bladeren, te grazen, ideeën op te doen, op het verkeerde been gezet te worden en vooral om je eigen creatieve vermogens te prikkelen. Kortom, om te kijken, denken en – vooral – creëren.

  Leuk, zo'n boekje over omdenken, maar...

  Ik ben dysleceltisch. Dat kan ik al. Laat de regering maar het goede voorbeeld geven. Dat leer ik toch nooit. Geef dat maar aan mijn schoonmoeder. Ik heb meer met omvoelen. Als ik een probleem heb, bel ik liever 112.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen