• onze waardering

Messias - Toni Coppers RECENSIE

Recensie: Messias - Toni Coppers

De vondst van een lijk in een kerk in het zuidelijke gedeelte van Antwerpen is het startschot voor een aaneensluiting van weerzinwekkende gebeurtenissen voor het team van de afdeling Moordzaken van de politie. Commissaris Liese Meerhout is vanaf het begin betrokken bij het onderzoek en samen met haar directe collega’s wordt zij door een sadistische moordenaar meegenomen in een weergaloze zoektocht. Al snel wordt voor het team duidelijk dat de moorden geen op zichzelf staande gebeurtenissen zijn maar samenvallen met religieuze geloofsgebeurtenissen. De tijd begint te dringen en het team zet alles op alles om de moordenaar te vinden.

In Messias begint Toni Coppers het verhaal met de vondst van het lijk van de pastoor. De schrijver weet direct spannend te beginnen door dit gedetailleerd te beschrijven. De gedachten en gevoelens van de schoonmaakster van de kerk, die het lichaam vindt, maken dat de lezer kippenvel krijgt.

De achterflap van Messias geeft een inkijkje in de vervolggebeurtenissen. Dat er nog meer moorden staan te gebeuren verwacht je als lezer echter niet direct na deze eerste ingrijpende gebeurtenis. De spanningsopbouw duurt wat lang en in de tussentijd komt de lezer vooral veel van de rechercheurs te weten. De vaart komt er pas in nadat het tweede lichaam gevonden wordt. Dit voelt bijna als een verademing tussen de ellenlange passages uit het dagelijks leven.

Van de hoofdkarakters uit het verhaal komt de lezer oppervlakkige dingen te weten. De onderlinge relaties worden tijdens de dialogen duidelijk. De dynamiek in het rechercheteam zorgt zo nu en dan voor een glimlach rond de mond. De afwisseling tussen deze grappige manier van schrijven en de afschrikwekkende gebeurtenissen maakt dat het boek makkelijk leest.

Toni Coppers is een Vlaamse schrijver en dit is ook bij Messias direct merkbaar. Lezers die niet bekend zijn met de Vlaamse schrijf- en spreektaal zullen dan ook zo nu en dan de wenkbrauwen optrekken om woorden of zinnen. Hoewel opmerkelijk af en toe, is het boek goed te begrijpen en te volgen.

Messias is een thriller met spannende episodes die langzaam op gang komt. Het inkijkje in de werkwijze en zoektocht van de politie naar de dader is interessant en goed beschreven. Door de soms wat uitvoerig beschreven stukken over het dagelijks leven komt de spanning is fases en zit de lezer niet van het begin tot het einde op het puntje van de stoel.

Recensie: Messias - Toni Coppers

Messias

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op een druilerige herfstochtend doet de schoonmaakster van een kerk op het Antwerpse Zuid een gruwelijke ontdekking: aan het kruis achter het altaar hangt een man over het lichaam van Christus. In het verwrongen doodsmasker van het slachtoffer herkent ze de trekken van de parochiepriester.
    Commissaris Liese Meerhout en haar team staan voor een raadsel: is het een religieus geïnspireerde moord of heeft het met het privéleven van de pastoor te maken? Maar de man had een onbesproken reputatie en Liese vindt geen enkel aanknopingspunt.
    Even later schrikt Antwerpen op door een heftige brand in een andere kerk. Wat er tussen de as van de biechtstoel wordt gevonden, is schokkend...
    "In deze spannende thriller dwarrelen de puzzelstukken door elkaar als vonken van een brandstapel. Telkens de koppige commissaris denkt een aanwijzing te hebben gevonden, dooft het spoor onverwacht uit. Een boek dat je niet kunt wegleggen voor je begrijpt wat die mysterieuze moorden kan verklaren…'

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen