• onze waardering

Heb je nou al een vriend? - Marie Lotte Hagen RECENSIE

Recensie: Heb je nou al een vriend? - Marie Lotte Hagen

50 reacties op shit waar je als vrouw mee moet dealen is de ondertitel van Heb je nou al een vriend? Een feministisch boek waar je niet op zit te wachten? Daar hebben Nydia en Marie geen boodschap aan. Ze hebben overal een antwoord op gevonden. En terecht! Van opmerkingen over ongesteldheid tot aanleiding voor verkrachting en de standaard discussies die er over gevoerd worden. Over #metoo en alles wat de afgelopen jaren de revue is gepasseerd. Heb je nou al een vriend? vraagt jou om hun advies ter harte te nemen. Gegarandeerd succes!

Geef Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen het voordeel van de twijfel wanneer je begint in Heb je nou al een vriend? Ze zijn ‘in your face’ en nemen geen blad voor de mond. Waar je dit in de eerste paar bladzijden nog afschrikt, brengt het je niet veel later in een mood van ‘kom maar op!’ Deze twee meiden weten waar ze het over hebben en dit onderbouwen ze met de slimste weetjes over een breed scala aan onderwerpen. Wellicht moet je zelf nog even oefenen voordat je alle comebacks in de praktijk brengt.

Heb je nou al een vriend? heeft korte en overzichtelijke hoofdstukken met steeds dezelfde opbouw. Het onderwerp en dan de meest voorkomende opmerkingen. De nodige informatie en ze sluiten af met de juiste comeback. Hier en daar hebben ze leuke sketches verwerkt waarvan je denkt ‘dit kan toch niet waar zijn!?’ Helaas zijn ze maar al te herkenbaar. Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen putten volledig uit eigen ervaring en dat is fijn om te lezen omdat ze hiermee hun noodzaak kracht bij zetten. Deze dames hebben een eigen podcast die ook echt de moeite waard is, kijk ook even op damnhoney.nl.

Heb je nou al een vriend? is een boek die je met al je vriendinnen moet delen maar vooral met je vrienden. Laat die mannen maar eens iets meekrijgen van die shit waar je als vrouw mee moet dealen. Als je denkt ‘weer zo’n feministisch self help book!’ dan heb je het mis! Het is een humoristisch feelgood boek met handige tips. En daarom krijgt Heb je nou al en vriend? van mij vier hartjes.

Recensie: Heb je nou al een vriend? - Marie Lotte Hagen

Heb je nou al een vriend?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Heb je nou al een vriend?'
  "Zou je dat wel doen?'
  "Draaf je niet een beetje door met dat feminisme?'
  "Pssst, meisje! Pssst!'

  Je hebt het vast weleens meegemaakt: je bent op een familiefeestje / in de kroeg / zomaar op straat en iemand stelt dé vraag waar jij totaal niet op zit te wachten. Of maakt die opmerking die je echt al honderd keer hebt gehoord. Als je dat helemaal zat bent, dan is dit boek voor jou. Marie Lotte en Nydia zijn er namelijk behoorlijk klaar mee, en geven voor eens en altijd antwoord op 50 vragen en opmerkingen waar je als vrouw van deze wereld mee moet dealen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen