• onze waardering

61 uur - Lee Child RECENSIE

Recensie: 61 uur - Lee Child

Door een hevige sneeuwstorm strandt als buspassagier Jack Reacher in het plaatsje Bolton, South-Dakota. Hij merkt dat de lokale politie kampt met problemen die hen dreigen te overstelpen. Met zijn militaire ervaring biedt hij hen aan te helpen, maar hij weet niet dat over 61 uur de grootste drugsdeal ooit fout zal gaan.

Lee Child staat inmiddels bekend om zijn personage Jack Reacher waarover hij inmiddels ruim twintig boeken heeft geschreven. Wie Lee Child zegt, zegt meestal in één ademteug er achteraan Jack Reacher. 61 uur is het veertiende boek over het personage Jack Reacher. Hoewel 61 uur dus onderdeel is van een serie over Jack Reacher, is het ook goed mogelijk om het boek op zichzelf te lezen.

De spanning in het verhaal wordt langzaam opgebouwd. Terloops wordt in het boek langzaam afgeteld van 61 uur naar 0. Hierdoor weet de lezer hoe lang het nog zal duren voordat het plot zich aan zal dienen en hoe dichter bij de 0, hoe meer de lezer het vermoeden krijgt van wat er gaat gebeuren. Aan de ene kant bouwt dit de spanning op, omdat de lezer niet weet wat er precies gaat gebeuren. Aan de andere kant maakt dit het verhaal voorspelbaar, omdat de lezer weet wanneer er iets gaat gebeuren en dát er iets fout zal gaan.

Jack Reacher wordt in zijn eerdere verhalen vaak gekenmerkt als genadeloos en onaantastbaar. In 61 uur komen echter ook de zachtere kanten van Jack Reacher naar voren en komt de lezer meer te weten over zijn verleden. Dit zorgt ervoor dat Jack Reacher menselijk wordt en laat zien dat ook hij zwakten en twijfels heeft. De tenenkrommende spanning in het verhaal blijft hierdoor wel grotendeels achterwege, waardoor 61 uur niet voor alle fans geschikt is.

Lee Child heeft het verhaal op een vlotte manier geschreven. Kortere hoofdstukken worden afgewisseld door wat langere hoofdstukken. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van korte zinnen en geen moeilijke woorden. Op deze manier leest het boek als een trein en kan de lezer het boek niet wegleggen voordat ze weet hoe het af gaat lopen.

61 uur is wederom een goede thriller over het personage Jack Reacher, maar wel met een zachter randje waarbij meer wordt stilgestaan bij het personage Jack Reacher dan het verhaal en de spanning.

Recensie: 61 uur - Lee Child

61 Uur

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jack Reacher komt tijdens een extreem koude winter een paar dagen vast te zitten in Bolton, South Dakota. De lokale politie heeft problemen die het kleine departement boven het hoofd groeien en Reacher biedt aan ze te helpen. Hoe erg kan het tenslotte zijn in een stadje als Bolton?
    Wat Reacher echter niet weet, is dat over precies 61 uur de grootste internationale drugsdeal aller tijden op spectaculaire wijze uit de hand zal lopen.
    De klok tikt. De Mexicaan is onderweg. De Rus heeft iedereen omgekocht. Maar niemand had gerekend op Jack Reacher…
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen