• onze waardering

Adje doet heel druk - Adriaan van Dis RECENSIE

Recensie: Adje doet heel druk - Adriaan van Dis

Adje is een slangenbezweerder bij het circus, een dj die met de muziek meedeint en een ridder op een paard. Maar van zijn moeder moet hij stilzitten, een uur stilzitten voelt wel als honderd weken! Stilzitten is voor hem een straf. De juf, zijn moeder… Er is altijd wel iemand die hem tot de orde roept. ‘Adje, doe nou eens gewoon!’. Maar gewoon? Daar is toch niks aan…

Adje doet heel druk is een prachtig, autobiografisch kinderboek, geschreven door Adriaan van Dis. Het boekje gaat over Adje en vertelt een positief verhaal over een jongen met ADHD, een aandachtstekort- en hyperactiviteitsstoornis. Vaak wordt dit gezien als iets negatiefs, maar Adriaan van Dis belicht juist de positieve kanten van ADHD: het hebben van een rijke fantasie.

De vlotte manier van schrijven van Adriaan van Dis en de prachtige illustraties van Lotte Klaver maken dat je steeds nieuwsgierig bent wat er op de volgende bladzijde gaat gebeuren! De fantasierijke schrijfwijze van Adriaan van Dis, maakt dat kinderen gaan nadenken over het boek: Adje als worstelaar, Adje die onzichtbaar is en Adje die tussen de ovenschaal met puree ligt. Dit boek is niet klaar na één keer voorlezen, maar kan met gemak meerdere keren gelezen worden. Elke keer worden er weer andere aspecten van het verhaal ontdekt. De illustraties van Lotte Klaver sluiten hier perfect bij aan; het is erg bijzonder om te zien hoe mooi zij het verhaal verwoord heeft.

Adje doet heel druk is een prachtig, leerzaam en fantasierijk boek voor kinderen en volwassenen en geeft een kijkje in het hoofd van een jongetje met ADHD. Leuk om thuis (voor te) lezen of voor in de klas! Daarnaast kun je door middel van dit boek ook heel goed het verhaal aangaan over druk zijn of over (het hebben van) ADHD.

Recensie: Adje doet heel druk - Adriaan van Dis

Gouden Boekjes - Adje Doet Heel Druk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Adje laat sinaasappelschillen dansen als een slangenbezweerder, geeft zijn stoel de sporen als een dappere ridder en onder de douche verandert hij in een zeemeerman! Adje zit nooit stil op zijn wiebelbillen. Zijn moeder zou hem soms wel op zijn stoel willen vastbinden! Er is altijd wel iemand die hem tot de orde roept: Adje, kleed je aan. Adje, sta rechtop. Adje, doe gewoon! Gewoon? Daar is toch niks aan…

  Adje Doet Heel Druk, een Gouden Boekje met een autobiografisch tintje over een jongetje met ADHD. Het boekje is schitterend geïllustreerd door Lotte Klaver.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen