• onze waardering

Het vastendieet - Dr. Michael Mosley & Mimi Spencer RECENSIE

Recensie: Het vastendieet - Dr. Michael Mosley & Mimi Spencer

In Het vastendieet leggen Dr. Michael Mosley & Mimi Spencer uit wat het 5:2 dieet inhoudt. Het is eigenlijk vrij simpel, je mag vijf dagen eten wat je wilt en twee dagen ga je ‘vasten’. Op die dagen mag je als vrouw 500 calorieën en de mannen mogen 600 calorieën. Het is een dieet zonder ingewikkelde regels, geen dagelijkse rompslomp met calorieën tellen en het is helemaal aan te passen aan je eigen levensstijl. Komt het een dag niet uit om te vasten dan kun je het gemakkelijk overslaan zolang je maar 2 dagen in de week vast. Naast dat deze dieet er voor zorgt dat de kilo’s eraf vliegen, is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat het ook goed is voor je gezondheid. Door deze dieet te volgen daalt de risico’s op diabetes, hartkwalen en kanker. Eenmaal op je streefgewicht kun je overgaan op het onderhoudsmodel, dan vast je maar een dag per week om op het gewenste gewicht te blijven.

Eten wat je wil maar toch afvallen dat is iets wat denk ik bij iedereen als muziek in de oren klinkt. Ik was dan ook erg gemotiveerd om na het lezen van Het vastendieet ook het 5:2 dieet te volgen. Dr. Michael Mosley belicht eerst de wetenschappelijke kant van periodiek vasten en daarna biedt Mimi Spencer praktische richtlijnen om het vasten vol te houden en ze beschrijft hoe het voelt en wat je kan verwachten tijdens het dieet. Ook staan er handige recepten en een calorieënteller in het boek om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarnaast staan er veel ervaringsverhalen in van mensen die het dieet volgen. Met Het vastendieet heb je dus alles bij de hand om kilo’s te gaan verliezen en gezonder te worden. Maar naast een hoop belangrijke informatie, staat er ook een hoop informatie in die niet zo belangrijk is. Daarom had dit boek best wel wat korter gekund en dan had je niets gemist aan dingen die je moet weten om het dieet te volgen. Er wordt ook veel gesproken over experimenten met muizen in het boek. Zelf heb ik een sterke afkeur voor dierproeven en ik denk veel andere mensen ook wel. Dus als je er niet tegen kan om over dierproeven te lezen dan zou ik dit boek niet aanraden.

Dr. Mosley en Spencer hebben een dieet gecreëerd die zeker het proberen waard is. Ze geven je met Het vastendieet een hele andere kijk op je eetgewoonten. En de positieve ervaringen die in het boek vermeld staan zorgen ervoor dat je gemotiveerd raakt om het zelf ook te proberen. Zelf ben ik nu een week bezig en tot nu valt het dieet niet tegen. Ik ben in een week tijd een halve kilo afgevallen. Als je op de dagen dat je vast de calorieën goed verdeelt en zorgt dat je voldoende afleiding heb, is de dag zo voorbij. Zoals elke dieet vereist ook deze de enige wilskracht, maar het gaat je dagelijks leven niet overheersen. Je mag immers 5 dagen gewoon eten wat je maar wil. Dus wil je ook een gezondere levensstijl dan is Het vastendieet een heel handig boek om je op weg te helpen.

Recensie: Het vastendieet - Dr. Michael Mosley & Mimi Spencer

Het vastendieet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mosley en Spencer introduceren een nieuwe, revolutionaire manier van diëten, waar iedereen over de hele wereld het over heeft. Het is echt zo simpel als het klinkt: vijf dagen in de week mag je eten volgens je normale eetpatroon en twee dagen moet je 'vasten': 500 calorieën per dag voor vrouwen, 600 voor mannen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit dieet er niet alleen voor zorgt dat de kilo's ervan afvliegen, maar ook dat het risico op ziektes als diabetes, hartaandoeningen en kanker daalt. Het vastendieet bevat een calorieënteller en recepten om dit simpele geheim gemakkelijk en smakelijk deel uit te laten maken van je dagelijkse bestaan. Nooit eerder was diëten zo laagdrempelig! Dr. Michael Mosley (1957) werd bekend met zijn bbc-programma's over biologie, gezondheid, het menselijk lichaam, voedsel en vasten. Mimi Spencer (1967) werd bekroond voor haar werk als voedingsjournalist. Zij schrijft voor diverse kranten en bladen zoals The Guardian, Marie Claire en Observer Food Monthly.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze kerstfilms komen binnenkort naar Netflix!

 • The Super Mario Bros. Movie trailer is uit!

 • Recensie: Hocus Pocus 2

 • Recensie: A Jazzman's Blues

 • 10 populaire erotische romantiek series

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen