• onze waardering

Door het water, door het vuur - Christian Unge RECENSIE

Recensie: Door het water, door het vuur - Christian Unge

Door het water, door het vuur is het eerst deel van de serie over Tekla, van Christian Unge. Telka is arts op de SEH en heeft daarnaast een amfetamineverslaving. Als op een dag een explosie plaatsvindt in een flat, gaat Tekla erheen om assistentie te verlenen. Er wordt gedacht aan een terroristische aanslag en Tekla herkent haar broer in een voor 80% verbrande man. Al snel blijkt dat de Russische maffia een rol heeft in dit verhaal en komt alles samen, met Tekla als middelpunt… 

Door het water, door het vuur is in 5 delen verdeeld. In deze delen staat per hoofdstuk steeds vermeld wanneer en waar het zich afspeelt. Er lopen in dit boek enorm veel verhaallijnen door elkaar. Hierdoor zijn er veel namen die je als lezer moet onthouden. Ik vond dit persoonlijk best lastig en af en toe raakte ik de draad kwijt. Ik moest vaak terugbladeren om te lezen wie wie ook al weer is. 

Door het water, door het vuur speelt zich voor een heel groot deel af in het ziekenhuis. Hierdoor zijn er in het boek veel medische termen te lezen. Wanneer je geen kennis hebt van deze termen leidt het enorm af en moet je vaak op internet opzoeken wat het betekend. Dit maakte het boek voor mij wat minder prettig om te lezen. Daarnaast zijn er ook veel bekende Scandinavische namen en plaatsen te lezen, waar ik ook niets van wist. 

De schrijfstijl van Christian Unge is, ondanks de medische termen en Scandinavische namen en plaatsen, prettig te lezen. De omgeving is mooi weergegeven en je waant je als lezer bijna in het ziekenhuis naast Tekla. 

Voor mij was Door het water, door het vuur wat ongeloofwaardig, omdat de arts een amfetamineverslaving heeft en niemand hier iets van merkt. In mijn ogen zal dit in het echte leven eerder opgemerkt worden. 

Dit boek bevat veel spannende delen. Met name het deel dat Tekla achter een man aangaat die een patiënt op de SEH wilde aanvallen is mij bijgebleven. De achtervolging is tot in detail beschreven en bijna leek het alsof ik ook met Tekla meerende om de dader in te halen. 

Concluderend heeft Christian Unge met Door het water, door het vuur een thriller geschreven over het ziekenhuis leven en hoe de criminaliteit hierin verwikkelt raakt. Wanneer je kennis hebt van de medische wereld is dit boek goed te volgen.

Recensie: Door het water, door het vuur - Christian Unge

Door het water, door het vuur

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Door het water, door het vuur van Christian Unge is de start van een verslavende Scandinavische thrillerserie. Voor liefhebbers van Samuel Bjørk en Daniel Cole.
    Tekla Berg is een begenadigd arts – met een fotografisch geheugen en een amfetamineverslaving – op de spoedeisende hulp. Wanneer een explosie een appartementencomplex verwoest, redt ze een ernstig verbrande man. Alles wijst op een terroristische aanslag en de man is een verdachte. Tot overmaat van ramp blijkt Tekla in hem haar van haar vervreemde broer te herkennen...
    De ramp leidt tot een domino-effect, waarbij het ziekenhuis, corrupte agenten en een maffiabaas een rol spelen. En Tekla bevindt zich in het oog van de storm...

    "Een gelaagd en razend spannend verhaal.' Dagens Nyheter

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen