• onze waardering

Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat - Iris Schurmann-Mock RECENSIE

Recensie: Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat - Iris Schurmann-Mock

Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat is een verzamelbundel van 15 rijmpjes over nachtdieren van Iris Schurmann-Mock & Mareike Engelke. Je leest eerst een inleiding over dat het voor kinderen en grote mensen tijd is om te gaan slapen, maar dat we in dit boek op avontuur gaan om te kijken wat alle dieren aan het doen zijn. Je leest over de egel, de nachtegaal, de das, de vuurvliegjes, de vleermuis, de kikker, de salamander en nog veel meer. 

Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat is een heel sfeervol boek. Alle pagina’s hebben als ondertoon zwart en hierdoor komen de kinderen aan wie je dit voorleest al direct in de juiste sfeer. De vormgeving is daarnaast erg fijn, je ziet per spread steeds één grote prent en ook staat het versje steeds op één spread. Hierdoor kijken de kinderen naar één beeld wanneer je een versje voorleest. Dit is erg overzichtelijk. 

Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat is een perfect boek om voor te lezen aan een kind dat gaat slapen. De versjes zijn in de juiste sfeer voor het slapen gaan en ook zijn ze precies lang genoeg om voor te lezen voordat een kind gaat slapen. 

Naast dat de versjes mooi zijn om te lezen, zijn ze ook nog eens leerzaam. Je leert allerlei dingen over de verschillende dieren die in dit boek voor komen. Ook nodigen de prenten uit tot allerlei wiskundige begrippen, zoals tellen, groot en klein, meer en minder. 

Doordat de versjes in Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat zijn geschreven op rijm leest het fijn voor. Als voorlezer kom je in een soort ritme en je kunt het laatste woord van een zin weglaten en deze door de kinderen laten invullen. Op deze manier ontwikkelen de kinderen gevoel voor rijm.

Concluderend hebben Iris Schurmann-Mock & Mareike Engelke met Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat een prachtig boek geschreven bomvol rijmpjes over verschillende dieren die je ’s nachts kunt tegenkomen in de natuur. Veel van de dieren zullen kinderen herkennen uit hun dagelijks leven en door dit boek leren zij nog meer over deze dieren.

Recensie: Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat - Iris Schurmann-Mock

Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als grote en kleine mensen slapen, worden veel dieren pas echt wakker. Ze gaan op zoek naar eten, dansen in de tuin als stipjes licht of zingen de sterren van de hemel.
  Dieren die er 's avonds en 's nachts op uittrekken vind je ook dicht bij huis, zoals de hamster, de egel, de nachtegaal, de das, de nachtvlinder, de vleermuis, de vuursalamander, de uil en de nachtegaal.

  Ga met ze mee op ontdekkingstocht in dit grappige non-fictieboek op rijm.

  * Gekozen tot milieu-boekentip van de maand door de Deutsche Akademie für Kinder- und Jugendliteratur
  * 15 grappige gedichten over nachtdieren
  * Leert kinderen meer over nachtelijke gewoontes van dieren
  * Over dieren in de directe omgeving
  * Leuk en leerzaam voor jong en oud
  * Vanaf 5 jaar

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen