• onze waardering

Supernova - Kass Morgan RECENSIE

Recensie: Supernova - Kass Morgan

Na het avontuur dat we hebben gelezen in Lichtjaren, is er nu Supernova: het vervolg op het spannende ruimte avontuur. De levens van Orelia, Cormak, Vesper en Arran gaan verder en nog steeds zijn ze niet veilig van de Schimmen. Maar wat als het mogelijk is om het vechten te stoppen? Niets is wat het lijkt wanneer het over de ellenlange oorlog tussen de twee partijen gaat. Zal het de Quatra Vloot lukken om vrede te sluiten?

Lichtjaren eindigde met Orelia die gevangen genomen werd voor verraad, en wat was dat een rot stuk om te stoppen! Gelukkig kunnen we verder lezen in Supernova. Het eerste hoofdstuk is vanuit Orelia geschreven. Ze wordt door niemand minder dan Zafir, met wie ze een romantisch moment gedeeld heeft, ondervraagd. Hij lijkt haar niet te kunnen vergeven voor haar verraad, en zoals je zult begrijpen, doet dit haar pijn. Ondertussen kunnen haar vrienden en squadron-genoten niet geloven dat Orelia een Schim is. Dat is niet vreemd. Niemand wist precies hoe de Schimmen eruit zagen, dus niemand had ook verwacht dat ze er gewoon uit zouden zien als ‘normale’ mensen. Daarnaast was Orelia wel stil, maar hadden ze nooit van haar verwacht dat ze zoiets zou kunnen doen. Na een ontdekking van Arran hebben ze niet het idee dat een opgeblazen schip een ongeluk was. Kan het zijn dat er iemand met opzet een schip opgeblazen heeft? Dit zorgt voor vraagtekens en maakt het verhaal spannend. Je wilt doorlezen om te zien hoe Kass Morgan het verhaal verder heeft laten verlopen.

Net als in Lichtjaren zijn de hoofdstukken vanuit de verschillende personages geschreven. Dit blijft fijn voor de afwisseling en omdat Orelia niet bij de rest van de groep is, blijf je zo op de hoogte van alle belangrijke personen in dit verhaal.

Supernova gaat minder snel dan het eerdere deel, waarin in het boek een compleet schooljaar voorbij ging. Dat is een voordeel aan dit verhaal, het gaat niet te snel, maar ook niet te langzaam.

Supernova is een waardige opvolger van Lichtjaren: de romantiek, het drama, de geheimen en de spanning gaan gewoon verder en houden je als lezer geboeid. Als je genoten hebt van het eerste deel, kun je dit boek van Morgan zeker niet laten liggen!

Recensie: Supernova - Kass Morgan

Lichtjaren 2 - Supernova

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Er dreigt een oorlog in het sterrenstelsel. De grootste vijand van de Academie komt steeds dichterbij en de vriendschap, loyaliteit en het talent van Orelia, Arran, Cormak en Vesper wordt zwaar op de proef gesteld.

  Orelia is gearresteerd voor spionage en haar toekomst ziet er niet zo best uit. Maar dan doen de Quatranen haar een verrassend aanbod dat niet alleen haar leven kan redden, maar ook dat van iedereen in het sterrenstelsel.

  Arran is verraden en zoekt troost bij een sympathieke jongen uit Loos. Iemand die begrijpt hoe moeilijk het is om nergens bij te horen. Maar is dat genoeg om de pijn van zijn gebroken hart te verzachten?

  Ondertussen wordt de positie van Cormak op de Quatra Vloot Academie bedreigd wanneer iemand zijn geheim ontdekt en alles waar hij voor heeft gevochten in gevaar brengt.

  Vesper staat op het punt officier te worden, de positie waar ze altijd van heeft gedroomd, totdat ze een samenzwering ontdekt waardoor ze haar vertrouwen in de Quatra Vloot Academie bijna verliest.

  Orelia, Arran, Cormak en Vesper worden gedwongen om hun meningsverschillen opzij te zetten en ze zullen moeten samenwerken om de vrede in hun universum te herstellen. Lukt het om weer een team te worden?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • The 100 feiten die je nog niet wist

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen