• onze waardering

Afvallen met gezond en vooral lekker eten – Natalia en Walter Rakhorst RECENSIE

Recensie: Afvallen met gezond en vooral lekker eten – Natalia en Walter Rakhorst

Afvallen met gezond en vooral lekker eten is een fantastische mooi boek om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen. En het bevat makkelijke en heerlijke gerechten! Ze geven zelf al aan dat het geen dieet is. Het is een manier van gezond eten die je makkelijk vol kan houden.

Dit komt omdat ze een 80-20 principe hebben. 80 procent gezond eten en 20 procent lekker. Je komt in dit boek dan ook chocolade tegen, die je in andere afvalprogramma’s niet ziet. En het belangrijkste, het werkt!

Natalia en Walter hebben sinds augustus 2015 hun ‘Project gezond’ gestart. Ze hebben in totaal nu 3 boeken uitgegeven waarbij Afvallen met gezond en vooral lekker eten het eerste boek is. Daarnaast hebben ze een app waarin leden die een abonnement hebben, het hele jaar door elke dag kunnen zien wat ze gaan eten. Een super systeem, wat erg werkbaar is in deze tijd.

Voordat ik met dit project begon, was ik nogal sceptisch. Hoe kan je met zoveel lekkere gerechten nu afvallen? Dat wilde ik wel eens proberen. Omdat je bij andere afvalmethodes namelijk nog makkelijk terug kan vallen in ‘oud’ gedrag, is het handig om een methode te kiezen die dicht bij jezelf staat. Voor mij sprak het erg aan dat ik dit met mijn gezin kon toepassen, zonder twee of meerdere gerechten klaar te moeten maken. En met een 3 jarig kind in huis, is dat nog wel eens lastig.

Met Afvallen met gezond en vooral lekker eten was dit niet zo moeilijk. Over het algemeen kan de kleinste deelneemster gewoon mee-eten, een enkele keer maak ik wat groente apart erbij als er wat op staat, wat ze nog niet zo graag eet. Door de makkelijke gerechten, werd dit overigens geen hele opgave.

Ik begon dus vol goede moed aan de weekmenu’s. Eerst de juiste calorie behoefte berekend, en daarna kon de boodschappenlijst gemaakt worden.

Ik kreeg gelijk al zin in de week omdat er toch wel erg veel lekkere dingen op het menu stonden.

Bij het berekenen van de calorieën wordt er vanuit gegaan dat je 500 calorieën wilt besparen, om af te kunnen vallen. Dit zorgt er dan voor dat je ongeveer een halve kilo in de week kunt afvallen. In het begin lijkt dat weinig, maar uit ervaring weet ik dat het ook niet te hard moet gaan.

Toen de boodschappen binnen waren, kon de week beginnen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus ik maakte de granola al klaar, zodat ik dat niet op een ochtend klaar moest maken.

De menu’s zijn goed te volgen en soms zelfs erg veel. Ik vond het op de avonden dat ik ging sporten, wel lastig om de snack te nemen. De recepten zijn inderdaad makkelijk te maken en als je van te voren goed inschat of het gerecht op de avond zelf te maken is, of handiger is om dit van te voren te doen, zijn de gerechten over het algemeen niet heel uitgebreid om te maken.

En het belangrijkste voor mij, de weegschaal gaf aan het eind van de week zelfs meer dan een halve kilo minder aan dan de week ervoor.

Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat naast de weekmenu’s en recepten ook allerlei tips en trucs. Zo wordt er in het begin ook uitgelegd met welke producten zij rekenen. Daarnaast hebben ze al een boodschappenlijst gemaakt, zodat je die zo over kan nemen. Op facebook kan je met andere leden ook ideeën uitwisselen en vragen stellen over gerechten of iets dergelijks. Regelmatig komt er bijvoorbeeld een vraag voorbij of je iets in kunt vriezen. In dit boek worden bepaalde handige weetjes ook genoemd, zodat je eigenlijk aan alleen dit boek al voldoende informatie hebt om het tot een succesvolle ervaring te maken.

Natalia en Walter hebben heerlijke recepten gemaakt, die ik niet meer wil missen. Één topper is wat mij betreft de nachoschotel.

Een ander gerecht wat super snel te maken is, is de pizzawrap. Er staan 2 verschillende soorten in dit boek. Daarnaast kan je uiteraard zelf ook toppings kiezen uit ingrediënten die je nog in de koelkast hebt staan.

Afvallen met gezond en vooral lekker eten is een prachtig boek met heerlijke weekmenu’s. Een super goed project om vol te houden en nog belangrijker: om af te vallen, gemiddeld een halve kilo per week.

Het boek is erg mooi vorm gegeven. Natalia en Walter hebben mooie recepten achter in het boek staan. Ze zijn makkelijk te maken en vooral lekker! Ik kan dit project echt iedereen aanraden! Op dit moment kan je kiezen uit 3 verschillende boeken en een abonnement op de App.

Ik wil niet meer zonder!

Recensie: Afvallen met gezond en vooral lekker eten – Natalia en Walter Rakhorst

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Afvallen en genieten van lekker eten lijken in eerste instantie niet goed samen te gaan. Natalia en Walter denken daar anders over. Zij hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar dan wél met lekker eten. Elke dag opnieuw! Dit boek bevat 8 complete weekmenu's, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu's, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. De manier van eten die Natalia en Walter laten zien kun je met gemak en plezier jarenlang volhouden. Dit zorgt ervoor dat de kilo's die je kwijtraakt voorgoed wegblijven. Project Gezond is ontstaan in 2015 vanuit Natalia haar passie voor voeding en gezondheid en Walter zijn passie voor koken.
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen