• onze waardering

Sharing: gezonde wereldgerechten om te delen - Benoit Dewitte RECENSIE

Recensie: Sharing - gezonde wereldgerechten om te delen - Benoit Dewitte

In het boek Sharing deelt Benoit Dewitte gezonde, lichte wereldgerechten met veel groenten om te delen. De recepten zijn onderverdeeld in: ontbijt, soepen, brood & toast, raw, pasta, koude & warme salades & side dishes, vis, gevogelte & vlees, zoets en tot slot een aantal basisrecepten. Hiermee is het boek geschikt om de hele dag uit te koken.

Wat opvalt is dat er nogal wat kantoorfoto’s in het boek terugkomen. Dat is niet gek als je weet dat sterrenchef Benoit Dewitte en Alain Brossé de catering verzorgen voor Welkin & Meraki, de eerste wereldwijde aanbieder van ‘vijfsterren serviced offices’. Dat de recepten exclusief en van hoog niveau zijn, zal je wellicht dan ook niet doen verbazen.

De recepten uit dit boek bestaan vrijwel allemaal uit twee pagina’s, waarvan één met foto en één met de lijst van ingrediënten en bereidingswijze. Soms vind je her en der nog wat Belgische woorden terug in de lijst van ingrediënten of bereidingswijze. De recepten zijn voor mij niet helemaal compleet. Zo mist een bereidingstijd. Tevens is vaker niet duidelijk voor wat voor hoeveelheid, bijvoorbeeld het aantal stuks het gerecht bedoeld is. Nu zijn alle gerechten wel bedoeld om te delen, maar je wilt je toch graag een voorstelling maken van hoeveel je van iets gaat maken.

Ik bakte de wortelcake uit Sharing. De cake was eenvoudig te maken, een kwestie van alle ingrediënten kloppen tot een homogene massa en een cakevorm vullen met dit beslag. Vervolgens doet de oven de rest van het werk. De cake was erg lekker van smaak, ik vond deze persoonlijk wel iets te zout. Dit had van mij wel een beetje minder gemogen.

Het tweede gerecht uit Sharing dat ik maakte, was de pissaladère. Dit is een hartige taart van bladerdeeg met een topping van gekonfijte uien, olijventapenade en ansjovis. Deze taart is makkelijk te maken, het enige wat tijd vergt, is het stoven van de uien. De taart ziet er een beetje grauw uit, maar is wel lekker van smaak.

Wil jij je vrienden of familie verrassen met een van de Sharing recepten van Benoit Dewitte? Maak dan bijvoorbeeld de pompoensoep met kokosschuim, geroosterde zaden en citroengrasolie of de ceviche van dorade met kokos, munt, koriander en avocado of beignets van prei met een emulsie van prei en dragon of een panna cotta van kokos met ananas. Met de recepten uit Sharing zul je iedereen verstelt doen staan.

Recensie: Sharing - gezonde wereldgerechten om te delen - Benoit Dewitte

Sharing

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sterrenchef Benoit Dewitte ontwikkelde The White, een culinair concept voor de nieuwste vestigingen van Welkin & Meraki in Brussel, Eindhoven, Parijs, Luxemburg en Londen. Welkin & Meraki creëert co-work spaces met een breed culinair aanbod. Voor hen ontwikkelde Benoit een ontbijt- en menukaart vol lichte, smakelijke en gevarieerde gerechten.

    In Sharing bundelt hij een 60-tal van die heerlijke recepten voor thuis en op het werk. Delen maar!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen