• onze waardering

De vermiste griffioenen - Tui T. Sutherland RECENSIE

Recensie: De vermiste griffioenen - Tui T. Sutherland

Jonas verhuist samen met zijn vader naar het afgelegen Eden als zijn moeder via een ansichtkaart laat weten dat ze niet meer naar huis komt. Jonas voelt zich verloren in het kleine stadje. Dan gebeurt er opeens iets geks. Overal liggen veren en Evi, het vreemde meisje uit zijn klas dat altijd naar een combinatie van natte hond en iets anders ruikt, zegt dat ze haar hond kwijt is. Maar een hond heeft toch geen veren? Naar wat is Evi op zoek en wat verbergen zij en Blauw?

De vermiste griffioenen is deel één uit de serie Het fabeldierenpark van Tui T. Sutherland en Kari Sutherland. Het boek spreekt ontzettend veel kinderen aan. Het is zowel voor jongens als meisjes leuk om zelfstandig te lezen vanaf een jaar of 10. Maar ook echt een aanrader om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of acht.

Jonas voelt zich alleen en een beetje eenzaam, iets waar iedereen zich soms wel in herkent. En dan komt hij eigenlijk per ongeluk terecht in een heel groot avontuur. Eentje waar hij niet alleen nieuwe dingen leert, namelijk over fabeldieren. Maar ook over zijn eigen moeder, want waar is ze eigenlijk heen? Maar niet alleen Jonas leert meer over fabeldieren, de lezer ook! Achterin het boek (de laatste dertig bladzijdes, dus nee, het boek lijkt veel dikker dan het verhaal is) staat een hele lijst van tekeningen en uitleg bij alle fabeldieren die nu en misschien wel de komende delen gaan komen. Vooraan in het boek is er ook een mooie plattegrond opgenomen van het fabeldierenpark.

Het verhaal van De vermiste griffioenen is dus avontuurlijk en daarom automatisch ook een beetje spannend, maar zeker niet eng. Het gaat over een opbloeiende vriendschap tussen Blauw en Jonas, tussen jongens onderling en over misschien ook wel het begin van een verliefdheid… Het verhaal is zo meeslepend dat het onmogelijk is om het weg te leggen. 

De vermiste griffioenen is heel beeldend geschreven en vol humor. Want een mammoet in huis, dat kan toch niet? Door de fijne schrijfstijl van Tui T. Sutherland en Kari Sutherland leest elke avontuurlijke lezer, die wel van een grappig verhaal houdt en een beetje dierenliefhebber is, het verhaal zo uit. En dan baal je toch wel dat die laatste dertig bladzijden niet meer bij het verhaal horen, want De vermiste griffioenen eindigt met een enorme cliffhanger. Ik kan dus niet anders dan met smart wachten op deel twee!

Recensie: De vermiste griffioenen - Tui T. Sutherland

Het fabeldierenpark - De vermiste griffioenen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jonas kan zijn ogen niet geloven wanneer hij een pratende babygriffioen onder zijn bed vindt. Als Jonas de welp wil thuisbrengen, komt hij terecht in een reservaat vol mythische dieren.
    Het park wordt gerund door de familie van Evi, Jonas' rare klasgenootje. Evi vertelt hem dat er nog vijf griffioenwelpen worden vermist. En als die niet snel gevonden worden, zijn zowel de griffioenen als het park in groot gevaar…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen