• onze waardering

Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg RECENSIE

Recensie: Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg

Camilla Läckberg heeft met Vrouwen zonder genade een nieuwe novelle weten te schrijven. We maken kennis met drie vrouwen Ingrid Steen, Victoria Brunberg en Birgitta Nilsson. Ingrid zorgt voor haar dochter en zit thuis nadat haar man Tommy hoofdredacteur is geworden bij een grote krant. Ze komt er echter achter dat haar man een affaire heeft. Victoria heeft haar Zweedse man Malte online leren kennen en vanuit Rusland naar Zweden geëmigreerd. Zo lief en zorgzaam hij online was, blijkt hij echter niet in het echte leven te zijn. Birgitta wordt al jaren mishandeld door haar man Jacob, waardoor ze niet komt opdagen bij afspraken voor een mammografie. De drie vrouwen kennen elkaar niet, maar zitten allemaal in hetzelfde schuitje wat betreft hun huwelijk. Op een online platform ontmoeten ze elkaar en spreken af om allemaal één echtgenoot te vermoorden, hun plan verloopt alleen niet zoals gepland.

Camilla Läckberg laat ons in relatief korte hoofdstukken, soms van maar één pagina lang, kennismaken met de drie vrouwen en hun huwelijk. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je snel in het verhaal komt en de relatie tussen de drie vrouwen kunt leggen. Het verhaal gaat hierdoor soms wel wat van de hak op de tak. Wel heeft Camilla Läckberg een vlotte schrijfstijl en een makkelijk taalgebruik waardoor je zo door het verhaal heenvliegt.

De drie vrouwen en hun vastgelopen huwelijken worden in Vrouwen zonder genade in korte tijd naar een hoogtepunt getild, ze gaan namelijk allemaal één echtgenoot vermoorden. Hierdoor weet je op bladzijde één al hoe het verhaal zal eindigen, behalve de manier waarop de echtgenoten vermoord zullen worden. Vrouwen zonder genade had spannender kunnen zijn wanneer de verhaallijn in grote lijnen van tevoren niet al bekend zou zijn. Nu leeft je eigenlijk naar het hoogtepunt toe. Zeker voor het maar 157 pagina’s tellende boek had dit anders gekund. Het verhaal is dan ook niet altijd zo pakkend als je van tevoren had gehoopt.

Ingrid, Birgitta en Victoria zijn alle drie wel vrouwen met een heftig verhaal. Mishandeling is een centraal staand thema in Vrouwen zonder genade. De drie vrouwen zijn jaren lang mee gegaan in de wil van hun man, maar nu nemen ze het heft in eigen handen. Wanneer Camilla Läckberg meer pagina’s aan haar verhaal had gewijd, had ze het veel meer diepgang kunnen geven. Dit had allemaal net wat sterker en spannender kunnen maken.

Al met al een redelijke novelle van Camilla Läckberg waarin drie voor elkaar onbekende vrouwen het heft in eigen handen nemen en een einde maken aan hun relatie. Leuk voor tussendoor maar zeker niet de beste thriller van Läckberg.

Recensie: Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg

Vrouwen zonder genade

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek. Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending...

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen