• onze waardering

Uit Het Oog - Nicola Rayner RECENSIE

Recensie: Uit Het Oog - Nicola Rayner

Als Alice terugkomt van zakenreis krijgt ze een grote schok. In de weerspiegeling van het treinraam ziet ze iemand die ze herkent als Ruth, haar medestudente van haar schoolperiode die op mysterieuze wijze is verdwenen. Als ze haar man George hiermee confronteert reageert hij terughoudend en wil hij dat ze dit laat rusten. Maar als er meer dingen gebeuren waar Alice geen vinger op kan plaatsen gaat het balletje rollen en raakt Alice steeds meer verwikkeld in een razend plot uit haar verleden. Wat is de waarheid? En wat voor geheimen verbergt diegene waarvan ze dacht dat hij haar nooit zou laten vallen?

Nicola Rayner is journalist, iets wat goed naar voren komt in haar stijl. Ze is strak en gestroomlijnd, maar niet op zo’n manier dat het gaat vervelen. Beeldend, maar informatief bouwt ze een wereld op waarin de meest bizarre dingen kunnen gebeuren. Wendingen, onvoorspelbaarheid en spanning is waar Rayner dan ook in uitblinkt. Uit Het Oog wordt verteld vanuit het perspectief van 3 vrouwen. Alice, Kat en Naomi. Elke vrouw heeft haar sterke kanten, maar ook haar zwakheden. Hier komt deze onvoorspelbaarheid naar boven. Als je denkt dat je eindelijk een grip hebt op het verhaal, gooit Rayner het weer helemaal om, en heb je het gevoel dat je overnieuw mag beginnen. Zo houdt Rayner het spannend.

Om Uit Het Oog een klassieke thriller te noemen, zou misschien wat ver gaan. Maar dat is juist niet erg. Doordat er een hoop drama bij komt kijken, is Uit Het Oog een verfrissing in het genre. En hoewel de ontknoping misschien niet zo fantastisch en indrukwekkend is als je had gehoopt, toch blijft er genoeg over om nog eens even over na te denken. Een open einde is niet altijd erg, en Rayner laat dit zeker zien. Toch is het jammer dat er nog zoveel losse eindjes blijven hangen. Met een iets soepelere afwerking had Rayner echt een juweeltje kunnen maken van Uit Het Oog. Nu voelt het nog als een ruwe diamant die bijgeslepen kan worden. Prachtig op zichzelf, maar nog net niet het potentieel waarvan je weet dat het er is.

Toch, Rayner komt keihard binnen met haar debuut. Haar ervaring en sterke stijl dringen door in alle pagina’s, en geven een goede aanzet voor eventuele verdere werken. Als dit het begin is van haar carrière in het schrijven van boeken, belooft dit veel goeds voor de toekomst. En bovenal, veel goeds voor de vele fans die ze hiermee zeker gaat aantrekken.

Recensie: Uit Het Oog - Nicola Rayner

Uit het oog

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Alice Bell weet dat haar man George van mooie vrouwen houdt. Ze weet ook dat hij haar aanbidt en dat haar zwangerschap hun relatie alleen maar hechter zal maken. Maar als ze terugkomt van een zakenreis ziet ze in de weerspiegeling van een treinraam een prachtige roodharige vrouw. Een vrouw die het evenbeeld is van Ruth, haar medestudente van jaren geleden, die na een nachtelijke zwempartij spoorloos is verdwenen. Wanneer ze George vertelt over het voorval in de trein reageert hij terughoudend. En als ze ontdekt dat een oude groepsfoto vlak daarna bijgeknipt en opnieuw ingelijst is, wordt Alice wantrouwend. Want wat weet George over Ruth, en wat was zijn relatie met haar? En kan Alice zelf nog vertrouwen op de herinneringen aan haar studietijd. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen