• onze waardering

Nachtschaduw - Wendy Walker RECENSIE

Recensie: Nachtschaduw - Wendy Walker

Een zus met een perfect gezin en een zus met een moeilijk verleden die haar weg probeert te zoeken in de online datingwereld. Rosie en Laura konden niet meer van elkaar verschillen. Als de een na een date niet meer thuiskomt gaat de ander op zoek naar haar zus, daarvoor moet ze ver in diens verleden duiken en daar ontdekt ze allerlei geheimen.

Een zeer actueel thema in dit boek van Wendy Walker: online dating en de gevaren die dat met zich mee kan brengen. In Nachtschaduw is het Laura die aan het online daten slaat na jarenlang te hebben geworsteld met een nare gebeurtenis in haar jeugd. Hiervoor bezocht ze een psychiater, waarvan we passages teruglezen in Nachtschaduw . Wanneer Laura na een date niet meer thuiskomt vreest Rosie het ergste. Rosie is de zus van Laura met een zo op het oog perfect gezinnetje, waar Laura tijdelijk bij inwoont. Vanaf de verdwijning van Laura wisselt de schrijfster tussen passages van Laura op date, zodat je als lezer leest wat Laura allemaal meemaakt tijdens die avond. Iets wat de lezer voorheeft op Rosie, die van niets weet. De passages over Rosie volgen haar zoektocht naar haar zus. Hierbij merk je als lezer dat ze zich niet alleen zorgen maakt om Laura, maar ook om de man met wie ze op date is gegaan. Laura is namelijk nogal een ongeleid projectiel en soms gewelddadig. Verfrissend om eens niet het standaard verhaal van vrouw spreekt online af en loopt gevaar van onbekende man te lezen. Daarin is dit Nachtschaduw een welkome afwisseling en goed dat Wendy Walker het aandurft om af te wijken van deze ‘standaard’ in de meeste thrillers.

Door de wisselende oogpunten met daartussen de passages bij de psychiater krijg je als lezer stukje bij beetje te weten wat er gebeurd is. Ook over de gebeurtenis tijdens de jeugd van de twee zussen. Wat een interessante rode draad is door het verhaal heen. De tijdlijn van de zussen komt langzaam samen en daardoor verhoogt gelijk de leessnelheid want wat is er toch gebeurd? Nachtschaduw is daarin niet het allerbeste boek ooit geschreven of een kandidaat voor thriller van het jaar, een beetje doorgewinterde lezer heeft misschien al een vermoeden van welke kant het gevaar komt in dit verhaal, maar Nachtschaduw bevat toch een paar verassingen die je niet zag aankomen. Een beetje te ver gezocht wellicht, maar toch is het een boek wat garant staat voor een aantal uren leesplezier. Vlot geschreven en met een groot ‘wat is er toch gebeurd’ gehalte.

Recensie: Nachtschaduw - Wendy Walker

Nachtschaduw

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rosie en Laura, twee zussen die van elkaar verschillen als dag en nacht. De een heeft het perfecte gezinsleven, de ander probeert uit alle macht los te komen van een getroebleerd verleden en bezoekt regelmatig haar psychiater. Wanneer Laura niet terugkeert van een blind date, is Rosie gealarmeerd. Wanneer zij op zoek gaat naar haar zus, stuit zij op een reeks geheimen uit Laura's verleden die nu aan de oppervlakte komen en die het ergste doen vrezen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen