• onze waardering

Dieren in nood - Christine Linneweever RECENSIE

Recensie: Dieren in nood - Christine Linneweever

De tweeling Merel en Mees wonen samen met hun ouders op Villa Dierenparadijs. Hun vader heeft daar een dierenartspraktijk en hun moeder een asiel en pension.

Merel en Mees zijn net als hun nieuwe vriendin Liza dol op dieren. Maar Lisa en haar oma hebben hun hulp nodig wanneer Liza haar oma valt en iets breekt. Wie moet er nu voor haar hond Belle zorgen?

Dieren in nood is het tweede deel in de Villa Dierenparadijs-serie van Christine Linnewever, dit tweede deel is prima los te lezen van het eerste deel. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar kan ook worden voorgelezen aan iets jongere kinderen. Het boek heeft een prettig lettertype, wat ervoor zorgt dat het ook fijn leesbaar is voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. De illustraties zijn gemaakt door Melanie Broekhoven. Overal in het boek zijn verschillende, prachtige, gekleurde illustraties te vinden; de een groter dan de ander. Dit zorgt er mede voor dat het een heel levendig boek is. De illustraties zijn heel realistisch, waardoor je een beeld krijgt van Merel, Mees en de dieren.

Christine Linnewever heeft een leuke, beschrijvende schrijfstijl. Dit zorgt er naast de mooie illustraties voor dat kinderen helemaal in het verhaal kunnen duiken. Dieren in nood is een spannend verhaal, maar met de nodige humor, zoals de vader van Mees en Merel die met zijn voet in een emmer sop gaat staan en de buurvrouw die met de honden in de sloot valt. In het verhaal komen ook meerdere problemen voor waar Merel, Mees en Liza steeds een goede oplossing voor proberen te bedenken.  

De hoofdpersonen hebben een karakter dat kinderen aanspreekt. Zoals Liza, die pas verhuisd is, heel graag een huisdier wil, maar dat niet mag van haar ouders. Maar natuurlijk ook Merel en Mees, die avontuurlijk zijn en graag voor andere mensen en dieren klaarstaan.

Dieren in nood is een aanrader voor kinderen die net als Merel, Mees en Liza dol zijn op dieren, maar ook van een spannend en grappig verhaal houden. Door de korte hoofdstukken, de mooie plaatjes en het fijne lettertype is het boek ook goed leesbaar voor kinderen die lezen moeilijk vinden of dyslexie hebben.

Recensie: Dieren in nood - Christine Linneweever

Villa Dierenparadijs - Villa Dierenparadijs. Dieren in nood!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mees en Merel helpen dieren in nood.
  Dieren in nood! is het tweede deel in de 8+-dierenserie van ­Christine Linneweever. Mees en Merel zijn aardig gewend aan hun leven op het platteland en hebben het prima naar hun zin op school. Ze raken bevriend met Liza, het nieuwe meisje in hun klas dat net zo gek is op dieren als zij. Liza komt natuurlijk graag bij Mees en ­Merel in hun Villa Dierenparadijs en haar oma heeft een lieve labrador, Belle, die ze kan knuffelen en uitlaten. Maar dan breekt Liza's oma haar heup en kan ze niet meer voor Belle zorgen. Belle wordt tijdelijk naar Peter Smit gebracht, om zijn autosloperij te bewaken. Maar als Mees en Merel gaan kijken hoe het met Belle is, komen ze er al snel achter dat er iets niet pluis is…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen