• onze waardering

Hilda en het verborgen volk - Stephen Davies & Luke Pearson RECENSIE

Recensie: Hilda en het verborgen volk - Stephen Davies & Luke Pearson

Hilda woont samen met haar moeder en voshertje Twijg in een vallei vol bijzondere wezens. Wanneer hun huis wordt aangevallen door elfjes, wil haar moeder verhuizen naar Trolburg. Maar Hilda wil helemaal niet verhuizen! Lukt het haar om erachter te komen waarom de elfjes hun weg willen hebben en om vrede te sluiten?

Allereerst is het bijzonder dat dit boek gebaseerd is op de stripverhalen van Luke Pearson. Stephen Davies heeft hier vervolgens een kinderboekenreeks over geschreven. Hilda kreeg zelf haar eigen Netflix-serie!

In het begin van het boek vind je meteen een mooie plattegrond met de namen van de bergen, zodat je gedurende het boek kunt zien waar het verhaal zich op dat moment afspeelt. Vooral door de bijzondere namen van de bergen, is dit erg handig!

Het boek begint al snel spannend; wanneer Hilda een zeldzame trollentrots tegenkomt en deze wil natekenen, komt deze rots opeens tot leven! Wanneer dit probleem is opgelost, doet het volgende probleem zich voor… De elfjes vallen het huis aan en laten dreigbriefjes achter. Gedurende het boek komt Hilda erachter waarom de elfjes dit doen en probeert ze het probleem op te lossen.

Het boek leest prettig en heeft een mooie opmaak. Eén hoofdstuk beslaat gemiddeld 10 pagina’s, maar de regelafstand is relatief groot, waardoor het prettig leest. Daarnaast zijn in het hele boek veel en mooie illustraties te vinden van Seaerra Miller. Deze illustraties ondersteunen daarnaast de bijzondere begrippen in het verhaal, zoals de woefs, het houtmannetje en de middernachtreus. De illustraties ondersteunen echt het verhaal en zijn daarnaast prachtig om uitgebreid te bekijken!

Alleen het eerste deel is momenteel vertaald in het Nederlands, maar deel 2 en deel 3 zijn in het Engels al te lezen. Voor kinderen die al een aardig woordje Engels spreken, zou dit ook zeker een aanrader zijn! Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om na het lezen de Netflix-serie te bekijken en te kijken naar de overeenkomsten of verschillen met het boek. Voor de echte Hildafans zijn de stripboeken natuurlijk ook nog een optie, hoewel het verhaal in dit boek wel prachtig, uitgebreid beschreven is!

Hilda is een ontzettend avontuurlijk, lief en behulpzaam meisje.  Door haar belevenissen gedurende het verhaal wil je steeds verder lezen en ben je natuurlijk helemaal benieuwd hoe dit verhaal afloopt: moet Hilda verhuizen naar Trolburg of kan ze met haar moeder en Twijg in de Vallei blijven wonen…?

Recensie: Hilda en het verborgen volk - Stephen Davies & Luke Pearson

Hilda - Hilda en het verborgen volk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontdekkingsreiziger, avonturier, tekenaar: ontmoet Hilda!

  Hilda en haar moeder wonen in een natuurgebied vol mysterieuze wezens: van boze trollen en bijdehante elfjes tot reuzen met liefdesverdriet.

  Als Hilda's moeder naar de stad wil verhuizen, protesteert Hilda. Wat zal ze haar vallei missen! Maar dan blijken de (verborgen) elven in haar tuin een nog veel groter probleem te hebben. Samen met de elf Alfur en haar vossenhert Twijg gaat Hilda op een spannende reis om alles op te lossen.

  Deze nieuwe boekenserie is geïnspireerd op de populaire animatieserie Hilda op Netflix.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen