• onze waardering

Raven 3 - Miriam Borgermans RECENSIE

Recensie: Raven 3 - Miriam Borgermans

Raven 3 is het vijfde boek uit de Slaves serie van Miriam Borgermans.

In deze serie wordt om en om het verhaal van Raven en Dante verteld.

In het vorige deel (Dante 2) lazen we dat Dante erachter was gekomen dat hij Raven als gevangene naar het reservaat had gestuurd. Hij probeerde haar te redden, maar raakte haar uiteindelijk kwijt.

In Raven 3 is te lezen dat Raven de nieuwe slaaf van Seamus was geworden. Hij hield haar gevangen, maar ze wist te ontsnappen. Maar waar kon ze naar toe? Waar is ze veilig? En wie is er nog te vertrouwen. Als ze onderweg Ax en Bog tegen komt, gaat ze het avontuur met hun aan om naar Alfa te gaan. Zal het ze lukken om daar veilig aan te komen? En als blijkt dat Dante als Hunter achter haar aan zit, vraagt ze zich af waarom hij tegen haar gekeerd is, hij was toch haar vriend?

Raven 3 begint gelijk waar Dante 2 geëindigd is. Het is dus belangrijk om deze boeken in de juiste volgorde te lezen. Maar het is zeker de moeite waard! Raven 3 is net zo spannend als de vorige delen. Het middenstuk is alleen wat langgerekt en was ik wel toe aan een ontknoping.

Daarna komt de spanning weer in alle hevigheid terug als ze bijna in Alfa zijn en in een gangenstelsel op zoek zijn naar de juiste weg. Als ze dan ook nog Dante tegen komt, weet ze niet of ze hem kan vertrouwen. Dit levert een hele hoop spannende momenten op. Het verhaal heeft een open einde, dus de spanning blijft ook na het sluiten van dit boek.

Raven 3 is net zo opgedeeld als de andere delen, waardoor het al snel vertrouwd is. Je vliegt door de pagina’s, maar ook dit keer heeft Miriam Borgermans voor voldoende leesplezier gezorgd door wederom een dik boek uit te geven.

Ook in dit deel staat achterin een begrippenlijst, waardoor je eventueel wat moeilijke begrippen op kunt zoeken. Omdat het een verhaal uit de toekomst is, zijn er allerlei termen bedacht die we nog niet kennen. Als je de serie vanaf het begin volgt, is dit overigens goed te volgen en heb je de begrippenlijst niet nodig. Maar bij sommige begrippen is het wel weer fijn om even op te kunnen zoeken hoe het ook al weer zat.

Raven 3 is een fantasierijk en spannend verhaal. Het bezorgd je verschillende mooie leesmomenten. Het is een deel uit een reeks, waarbij de volgorde erg bepalend is om dit verhaal goed te kunnen volgen.

Doordat je net als Raven niet weet waarom Dante achter haar aan zit, blijft de boventoon “wie kan je vertrouwen”.

Het verhaal heeft een open einde, waardoor je zelfs na het sluiten van het boek, dit verhaal niet los kunt laten. Het middenstuk was iets te langdradig, waardoor ik af en toe de concentratie kwijt was, maar dit deed niets af aan het verhaal. Ik kijk zeker uit naar het volgende deel!

Recensie: Raven 3 - Miriam Borgermans

Slaves 0 - Raven 3

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het vijfde deel van de bekroonde serie voor young adults over een gruwelijke maar realistische toekomst. Vanuit de perspectieven van Raven en Dante wordt een grandioos en meeslepend verhaal verteld van een wereld vol macht en onmacht.
  Na de vernietiging van het Reservaat en de moord op Lewin wil Seamus opnieuw wraak – nog gruwelijker dan eerst. Maar zijn blinde arrogantie trekt de aandacht van de allermachtigsten. Alfa. Bovendien is Raven na haar straftijd tussen Kooivechters, drugssmokkelaars en Chasters geen willoos slachtoffer meer, maar een overlevingsexperte. Als een bedreven slavenjager haar wreed tot de rand van de ondergang drijft, gooit ze zichzelf in de strijd. Het leven van een slaaf is hard. Maar het verliezen van hoop is harder.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen