• onze waardering

Ik zal op je wachten - Luc Hanegreefs RECENSIE

Recensie: Ik zal op je wachten - Luc Hanegreefs

Ik zal op je wachten is geschreven door Luc Hanegreefs. Het gaat over Jen Burton die voor school de bejaarde vrouw Berenice interviewt. Berenice verteld Jen over haar jeugd tijdens de tweede wereldoorlog. Deze jeugd blijkt boeiender dan eerst gedacht en Jen leert al snel dat ze veel kan leren van het verhaal van Berenice.

Het verhaal lees je vanuit meerdere perspectieven. Dit is zeker in het begin heel handig om meer te leren van alle personages. Je krijgt zo de geschiedenis van ieder personage te zien, waardoor je je beter kan inleven. Door de verschillende perspectieven, speelt het verhaal zich ook gedeeltelijk in het verleden af. Daarnaast gebruikt schrijver Luc Hanegreefs ook verschillende vertelwijzen. Door deze afwisselingen is het verhaal heel interessant en het houdt je aandacht goed vast.

Na verloop van tijd wordt er wel heel vaak van perspectief gewisseld, waardoor het verhaal soms even verwarrend kan zijn. Ook verandert het perspectief vaak net wanneer het verhaal spannend en interessant wordt. Dit zorgt ervoor dat je door wilt lezen, maar je hebt hierdoor ook geen kans om je echt mee te laten slepen door het verhaal. 

Ik zal op je wachten speelt zich deels af tijdens de tweede oorlog en het boek is dan ook leerzaam. Je krijgt te zien hoe het leven in Engeland was voor de bemanningen van Amerikaanse bommenwerpers, maar ook hoe de burgers met de oorlog omgingen. Het doet je zeker beseffen hoe bijzonder het is om te leven in een land waar vrede is.

Daarnaast speelt het verhaal zich deels af in het heden. Je ziet hierdoor goed de gevolgen van de oorlog. Ook wordt het duidelijk dat sommige dingen tegenwoordig niet zo verschillend zijn en dat je veel kan leren van het verleden. 

Ik zal op je wachten is een emotioneel en mooi verhaal. Je krijgt te maken met allemaal verschillende emoties, ook al is het boek niet heel lang. Je zal na afloop dan ook lang na blijven denken over alle gebeurtenissen.  

Kortom is Ik zal op je wachten een mooi en emotioneel boek. Door de afwisselingen van perspectief, tijd en vertelwijze, is het boek leuk en interessant om te lezen. Wel kunnen de verschillende perspectieven soms wat verwarrend zijn en is het moeilijk om volledig in het verhaal te komen. Het verhaal is leerzaam, doordat je te zien krijgt hoe het leven in de tweede wereldoorlog was. Daarnaast is het een gevoelig boek en het laat zeker een indruk achter.

Recensie: Ik zal op je wachten - Luc Hanegreefs

Ik zal op je wachten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een gevoelig verhaal over liefde, verlies en hoop, tegen een historische achtergrond. Voor lezers vanaf 14 jaar.

  Wanneer Jen Burton – zeer tegen haar zin – de bejaarde Berenice moet interviewen voor een schoolopdracht, weet ze nog niet dat haar leven helemaal zal veranderen. Maar dan begint Berenice te vertellen over haar jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog, en over de bemanningen van de Amerikaanse bommenwerper s op de basis vlak bij haar huis, op het Engelse platteland. Een vermiste vliegenier, een bemoeizuchtige moeder, een verboden liefde … Langzaam begint Jen te beseffen dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dacht.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen