• onze waardering

Top Bob, de reddende hond - Harmen van Straaten RECENSIE

Recensie: Top Bob, de reddende hond - Harmen van Straaten

In Top Bob, de reddende hond geeft Bob ons een kijkje in het leven van een superhond. Elke dag jaagt hij de postbode de stuipen op het lijf. Hij redt de arme vogels van Dominee Kater en natuurlijk moet hij regelmatig een slaapje doen. Als hij op een dag Doortje Dwergpoedel angstig hoort piepen, schiet hij haar zonder nadenken te hulp. Er blijkt namelijk een boef aan het werk te zijn in de straat…

Harmen Van Straaten heeft met Top Bob, de reddende hond een pareltje afgeleverd. Dit begint al bij de cover van het kinderboek. De harde cover lijkt op een waterverfschilderij met op de voorgrond Bob rijdend op een knalrode scooter en de boef met zijn buit over zijn schouder. Deze visuele aantrekkelijkheid wordt verder doorgetrokken in het boek. De glanzende pagina’s stralen luxe uit. De tekeningen zijn kleurrijk, eenvoudig en grappig. 

Top Bob, de reddende hond is uitermate geschikt voor beginnende lezers. Het lettertype is een beetje groter dan normaal. De zinnen zijn kort en eenvoudig. Het boek is onderverdeeld in zeventien hoofdstukken. Elk hoofdstuk beschrijft een nieuwe, spannende gebeurtenis uit het leven van Bob. Deze gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Hierdoor blijft je interesse als lezer gewekt. De kleurrijke tussentitels vertellen in enkele woorden waarover het hoofdstuk zal gaan. Harmen Van Straaten maakt af en toe gebruik van opsommingstekens. Daarnaast plaats ze sommige woorden of zinnen in kleur. Dit zorgt voor een fijne afwisseling tijdens het lezen. De jonge lezers zullen dit zeker weten te appreciëren.

Het verhaal van Top Bob, de reddende hond wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Bob, de hond van meneer en mevrouw Dril. Het is hilarisch om te lezen hoe hij als hond echt denkt over de dagelijkse kriebel onder zijn kin, een wandeling in de regen en het heen en weer gooien van een bal. Na het lezen van dit boek bekijk je je hond nooit meer hetzelfde!

In Top Bob, de reddende hond toont Harmen Van Straaten dat je soms iets moet doen zonder dat jij daarvoor krediet krijgt. Hoewel Bob de boef te grazen neemt, is het toch Nero Buldog die met de pluimen gaat lopen. Maar dit zal Bob er niet van weerhouden om ook volgende keer zijn vrienden te helpen. Dit is een mooie les voor kinderen. 

Met Top Bob, de reddende hond zal iedere beginnende lezer de liefde voor het lezen ontdekken. Een vermakelijk boek over een grappige hond en een hardnekkige boef.

Recensie: Top Bob, de reddende hond - Harmen van Straaten

Top Bob de reddende hond

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bob woont bij meneer en mevrouw Dril. "Dat hebben wij weer!' zuchten ze vaak als ze uit hun werk thuiskomen. "Een hond die niet wil spelen.'
  Maar ook Bob werkt de hele dag. Hij houdt de buurt in de gaten. Hij spoort verloren zaken op. Hij redt dieren en kinderen. Hij lost misdrijven op. Bob moet soms op tien plekken tegelijk zijn. En daar moet hij 's avonds echt even van bijkomen. Commandeer jezelf! denkt Bob.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen